Αναβαθμίζει αστυνομία και πυροσβεστική

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χτες το βράδυ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας προήδρευσε σύσκεψης, για τον περιορισμό του φαινομένου της εγκληματικότητας και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Λίγα λεπτά μετά τις 19:00 έφθασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και συναντήθηκε με τους Δημάρχους του Νομού.

Στην ομιλία του, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως θα γίνει αναδιάρθρωση στην αστυνομία και στην Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα για την αστυνομία τόνισε πως η μεταρρύθμιση θα έχει σκοπό να αυξηθούν οι αστυνομικοί στους δρόμους καθώς όπως δήλωσε: «η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης κι όχι η μείωση της».

Στη συνέχεια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε πως: «Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση».

Επίσης ο κ. Δένδιας στάθηκε στο κρίσιμο θέμα της μετανάστευσης για το οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπου που το χειρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνοντας πως: «Η ύπαρξη του στρατοπέδου της Κορίνθου στο πλαίσιο του ‘’Ξένιου Δία” έχει τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».

Τα στοιχεία δείχνουν πως πράγματι έχει γίνει σοβαρή δουλειά από την πλευρά της αστυνομίας. Ο κ. Δένδιας μιλώντας με αριθμούς, απέδειξε πως το πρόβλημα αυτό έχει μειωθεί αισθητά. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: «το χρόνο που πέρασε έφυγαν από την Ελλάδα 25.000 παράνομοι μετανάστες κι απετράπη η είσοδος 50.000. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν κάθε χρόνο βάζαμε – όπως τα παλιά χρόνια – 75.000 παράνομους παραπάνω μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε να αντέξουμε;»

Κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έστειλε εξέφρασε την συμπαράστασή του στα Σώματα Ασφαλείας που και με αυταπάρνηση και κάτω από αντίξοες συνθήκες καταβάλουν τα μέγιστα για την ασφάλεια όλων μας: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ταλαιπωρία, καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια, καταλαβαίνω ότι καταπονούνται τα στελέχη μας, είναι το τίμημα που πληρώνουμε μέχρι να φτάσουμε σ’ ένα καλύτερο επίπεδο οργάνωσης, είναι όμως απαραίτητο για την ευημερία και τη γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα