«Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός για την τρομοκρατία»

Για το ενδεχόμενο νέας τρομοκρατικής επίθεσης, μίλησε στο σαββατιάτικο Τύπο ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  για τις επιπτώσεις της συριακής κρίσης στη χώρα μας,  τους μισθούς των ενστόλων ενώ άσκησε έντονη κριτική σε  ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», ο κ. Δένδιας αναφέρεται στον κίνδυνο ανάφλεξης στην Ελλάδα λόγω Συρίας, λέγοντας: «Με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν διακρίνω τέτοιο είδους κίνδυνο για την Ελλάδα». Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «είμαστε σε επαγρύπνηση  για κάθε ενδεχόμενο καθώς υπάρχει κίνδυνος να έρθουν μαζικά σύριοι πρόσφυγες και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε στις εξελίξεις των ερευνών για την εγχώρια τρομοκρατία, λέγοντας: «Η τρομοκρατική απειλή εξακολουθεί να υπάρχει και για αυτό δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση εφησυχασμός. Το αντίθετο θα έλεγα». Παρατήρησε, όμως, πως η τρομοκρατία είναι ένα διαρκές φαινόμενο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

«Προέχει η οικονομική ενίσχυση των ενστόλων»

Ο κ. Δένδιας σημείωσε, επίσης, πως προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η οικονομική ενίσχυση των ενστόλων, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους.

«Η βούληση της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθούν οι αδικίες εις βάρος των ενστόλων, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για τη δημόσια ασφάλεια, έναντι αμοιβής 800 ευρώ, ευθύς μόλις το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα