“Ο συνθέτης του λαϊκισμού”

Κατακόρυφα έχει ανεβάσει τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση το Ποτάμι. Με κάθε ευκαιρία, τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και οι βουλευτές και τα στελέχη της Σεβαστουπόλεως επιτίθενται με σφοδρότητα στο Μαξίμου. Έτσι η Σεβαστουπόλεως με το που έγιναν γνωστά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την ύφεση του 2016 εξέδωσε ανακοίνωση υπό τον τίτλο “ο συνθέτης του λαϊκισμού”. Η ανακοίνωση αναλυτικά: “Την ώρα που ο Πρωθυπουργός έβλεπε την ανάπτυξη να τρέχει, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ύφεση ήδη από το τελευταίο τετράμηνο του 2016.
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός γίνεται συνθέτης… μουσικής, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παραπαίουν μέσα στην αβεβαιότητα και την υπερφορολόγηση.
Την ώρα που η κοινωνία περιμένει ο Πρωθυπουργός να πει την αλήθεια και να αναγνωρίσει τα λάθη του, η κυβέρνηση μελοποιεί ποιήματα λαϊκισμού. Το μόνο προφανώς που ξέρει να κάνει”.
Νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter για την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο έκανε το ακόλουθο αιχμηρό σχόλιο: “Μετά την επιτυχία που είχε ο κ. Τσίπρας με τα νταούλια, αυτοπροβιβάστηκε σε συνθέτη! Πάμε για το Ρέκβιεμ; Ή για την Ισπανική υποχώρηση;”.
Διπλή επίθεση
Βέβαια ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε το Σαββατοκύριακο στην κυβέρνηση μέσω της ομιλίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Λαμίας.
Στους Δελφούς μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως: «Έχουν θεοποιήσει την καθυστέρηση, το κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί και την αναβολή των λύσεων σε όλα τα θέματα. Η Ελλάδα μαστίζεται από έναν οικονομικό αναλφαβητισμό τον οποίο στηρίζουν, και στηρίζονται σε αυτόν, οι λαϊκιστές. Εάν δεν πούμε στον κόσμο την αλήθεια σε σχέση με τη δύναμη της χώρας, σε σχέση με τις αποδόσεις που μπορούν να έχουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, θα κινούμαστε συνέχεια σε έναν οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι απαιτήσεις του κόσμου θα μετριούνται πάντα σε ευρώ, τα οποία οι πολιτικές δυνάμεις να προσπαθούν να καλύψουν μοιράζοντας διάφορες υποσχέσεις. H αντίληψη ότι μπήκαμε στα μνημόνια για να μας κλέψουν τα πετρέλαια, το ουράνιο, τον… κρυπτονίτη και άλλα τέτοια αστεία πράγματα κυριαρχεί ανάμεσα στους λαϊκιστές της δεξιάς αλλά και της αριστεράς. Όσο δεν λέμε την αλήθεια θα υπάρχει διάλυση των δυνάμεων στο Κέντρο, στην Κεντροαριστερά, στην Κεντροδεξιά, προς όφελος των καινούριων λαϊκιστών».
Στη συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της Λαμίας ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως ο κ. Τσίπρας είναι αρεστός στους δανειστές γιατί τους κάνει όλα τα χατίρια. Ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη δεν θέλει κυβερνητική αλλαγή στη χώρα μας και βάσισε την άποψη του σε δύο λόγους: «Ο ένας είναι για να μην ταραχθεί το προεκλογικό κλίμα σ’ αυτές τις χώρες και ο δεύτερος, και ίσως ο σημαντικότερος, είναι ότι με τον κ. Τσίπρα οι απαιτήσεις των δανειστών υλοποιούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά το ρόλο του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «Είναι σαφές ότι υποτιμήσαμε τον παράγοντα χρόνο και αυτό έδωσε τη δυνατότητα και στο ΔΝΤ να ανασυνταχθεί και να έχει παράλογες απαιτήσεις σήμερα από τη χώρα μας» αλλά ταυτόχρονα επέρριψε τις μεγαλύτερες ευθύνες για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον Πρωθυπουργό.
Τέλος για τους στόχους του Ποταμιού το οποίο συμπλήρωσε τρία χρόνια ζωής, σημείωσε: «Θα επιμείνουμε να υπερασπιζόμαστε τη λογική και τις προοδευτικές αλλαγές στη χώρα και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τις δυναμικές μειοψηφίες της χώρας, της παραγωγής και της σκέψης να μπουν σε αυτόν τον αγώνα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα