“Επέβαλλαν τον εκτσογλανισμό”

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρέμβαση του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα».
Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Βενιζέλος σόκαραν αρκετούς από τους παρισταμένους, καθώς έκανε λόγο για «οργανωμένο ψέμα της μιάμισης στροφής», μίλησε για «εκτσογλανισμό», ενώ προειδοποίησε ότι η στάση της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους. «Το θέμα μας είναι ότι δεν έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών. Έχουν κάνει στροφή 180 συν 90, 270 μοιρών και περιμένουν να δημιουργηθούν αυτοματισμοί στην κοινωνία που θα μας εκτρέψουν απολύτως”.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην παρέμβαση του αναφέρθηκε εκτενώς στην λέξη “εκτσογλανισμός” αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όπως είπε: “Τη λέξη αυτή την έχω πει το 2014, νομίζω, πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην εξουσία και αποδίδει ένα συνολικό φαινόμενο αλλά και μια προδιάθεση, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αυτή η ατμόσφαιρα δεν είναι ηθική ή απλώς επικοινωνιακή ή αισθητική. Είναι βαθύτατα πολιτική. Συνδέεται με επιλογές ζωής ή θανάτου για τη χώρα, για τις οικογένειές μας, για τον καθένα από εμάς”.
Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος ήταν ακόμη πιο επιθετικός, ενώ στην κριτική του συμπεριέλαβε και τον Αλέξη Τσίπρα, δίχως να τον κατονομάσει: “Το πιο αποκαλυπτικό lapsus του σημερινού πρωθυπουργού είναι η στροφή των 360 μοιρών. Η «στροφή των 360 μοιρών» στην οποία έχει αναφερθεί είναι και αυτό κατά τη γνώμη μου μια μαθηματική ανακρίβεια γιατί εδώ έχουμε το οργανωμένο ψέμα όχι της μίας στροφής ή της πλήρους περιστροφή, αλλά της μιάμισης στροφής. Δηλαδή, αποδεχόμαστε το μνημόνιο, υπογράφουμε το τρίτο και ετοιμαζόμαστε για το τέταρτο μνημόνιο. Αποδεχόμαστε την τρόϊκα, αποδεχόμαστε το κούρεμα του χρέους και παρακαλούμε να μας δώσουν ένα μικρό συμπλήρωμα. Αλλά είναι αυτό; Δηλαδή, μας είπαν ψέματα ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και υπέγραψαν το τρίτο, υπογράφουν το τέταρτο και τελείωσε; Αυτό είναι το θέμα μας; Το θέμα μας είναι ότι δεν έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών. Έχουν κάνει στροφή 180 συν 90, 270 μοιρών και περιμένουν να δημιουργηθούν αυτοματισμοί στην κοινωνία που θα μας εκτρέψουν απολύτως”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα