“Ήταν θρίαμβος για όσους παρακολουθούν αποκλειστικά την ΕΡΤ”

«Η κρίση έχει τελειώσει μόνο για τους κρατικοδίαιτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι -μετά το τελευταίο Eurogroup- αποπροσανατολίζουν τον κόσμο δηλώνοντας ότι ήρθε το τέλος της κρίσης. Ήταν ένας θρίαμβος για όσους παρακολουθούν αποκλειστικά ΕΡΤ». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Ερωτώμενος σχετικά με το τι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του Πρωθυπουργού εκτίμησε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη δραχμή. «Στο πίσω μέρος του μυαλού του κ. Τσίπρα υπάρχει μόνο η εξουσία. Και η εξουσία για να διατηρηθεί θέλει ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε και για τις διαπραγματεύσεις που θα επανεκκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα εκφράζοντας την ανησυχία του: “Αν δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση θα γυρίσουμε σε ακόμη χειρότερες μέρες. 2,2 έως 3,1 δις θα χάσει η ελληνική οικονομία αν δεν κλείσει η αξιολόγηση λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής. Η κλεψύδρα ήδη αδειάζει. Ανικανότητα – ατολμία – ιδεοληψίες, είναι το τρίπτυχο. Όχι μόνο σήμερα αλλά και χθες. Γιατί δεν είναι μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που καθυστερούν. Είχαμε και άλλοτε πολιτικούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Πολιτικούς που δειλιάζουν μπροστά στους κομματικούς στρατούς. Πολιτικούς που πιστεύουν ότι όλα είναι μπλα-μπλα θεωρίες. Απλώς οι σημερινοί το έχουν παρακάνει. Τον Ιανουάριο η χώρα έχασε 30.000 θέσεις εργασίας, που είναι ρεκόρ δεκαετίας. Η εκροή καταθέσεων τις τελευταίες 25 μέρες ήταν 2,5 δις. Όλα έχουν παγώσει”.
Δεν είμαστε back-up
Αναφορικά με το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι το Ποτάμι δεν είναι το back-up των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ σχετικά με το ότι τα παλαιά κόμματα αναζητούν «συμμάχους» αλλού και όχι στο Ποτάμι τόνισε ότι αυτό είναι προς όφελος του Κινήματος. «Δεν γινόμαστε πατερίτσες των παλιών κομμάτων. Κάναμε το Ποτάμι για να συγκρουστούμε με όλα αυτά που μας οδήγησαν στην οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, δεν κάναμε το Ποτάμι για να κυνηγάμε τα τρένα με τις ευκαιρίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην συνεργασία που προετοιμάζεται με τους “3” της Ώρας Αποφάσεων: “Οι τρεις δημιούργησαν πολύ πρόσφατα μια κίνηση που επανέλαβε όλα αυτά που λέει το Ποτάμι εδώ και 3 χρόνια. Αν όχι όλα, τα περισσότερα. Η μια λύση ήταν να τους μηνύσουμε για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και η άλλη ήταν να συνεργαστούμε πολιτικά. Επιλέξαμε το δεύτερο. Οι συζητήσεις μαζί τους είναι πολιτικές, όχι οργανωτικές. Προφανώς όταν έρθει η ώρα θα βρούμε και ένα τρόπο να συμπορευθούμε. Το Ποτάμι παραμένει ένα ανοιχτό κόμμα. Και κάθε μέρα την πόρτα του περνούν συνεχώς νέα πρόσωπα. Τον Μάρτιο που κλείνουμε 3 χρόνια θα δείτε πολλούς από αυτούς στις γιορτές μας. Το Ποτάμι δεν είναι μόνο οι βουλευτές του. Είναι χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα. Είναι οι δυναμικές μειοψηφίες που μας υποστηρίζουν”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα