Κρατάμε τις πέντε ομάδες στην Ευρώπη

Γερά σφιχταγκάλιασε τη 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA η Ελλάδα μετά τους βαθμούς που πρόσφεραν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Europa League, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των ομάδων των χωρών που μας απασχολούσαν.

Η νίκη, η ισοπαλία και το μπόνους πρόκρισης του ΟΣΦΠ και η ισοπαλία του ΠΑΟΚ ανέβασαν την Ελλάδα στην 14η θέση κι έτσι κρατά τα κεκτημένα και για τη σεζόν 2018-19, όπου θα βγάλουμε και πάλι πέντε ομάδες, δύο στα προκριματικά του Champions League (στην τρίτη προκριματική φάση του Champions League ο πρωταθλητής και στη δεύτερη ο δευτεραθλητής) και τρεις στα προκριματικά του Europa (ο κάτοχος του Κυπέλλου στον τρίτο προκριματικό και οι άλλες δύο ομάδες στο δεύτερο). Με την ίδια λογική βγάζουμε πέντε ομάδες και φέτος, δηλαδή κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18.

Τις επόμενες δύο χρονιές, μάλιστα, η Τσεχία θα χάσει 16.500 βαθμούς και η Ελβετία 15.575 που σημαίνει πως η Ελλάδα – η οποία μάζεψε μόλις 10.500 τη διετία 2012-14 – θα μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει ξανά θέση στην πρώτη δωδεκάδα της ειδικής βαθμολογίας και να βγάζει και πάλι την πρωταθλήτρια απ’ ευθείας στους ομίλους του Champions League. Λίγη υπομονή και καλά αποτέλεσμα κυρίως από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ που δείχνουν μία τάση να αρχίσουν και πάλι να φέρνουν σταθερά βαθμούς στη χώρα, χωρίς να παραβλέπουμε τη συνεισφορά των «πέμπτων» των τελευταίων ετών, του Ατρόμητου, του Αστέρα και του ΠΑΣ που έκαναν ότι μπορούσαν για να μείνουμε ψηλά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα