Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική επανάσταση!

 

Πρωτάθλημα Εθνών καλωσόρισες! Η UEFA αποφάσισε να καταργήσει τα φιλικά παιχνίδια μεταξύ ευρωπαϊκών εθνικών συγκροτημάτων και να συμπυκνώσει δύο διαφορετικές προκριματικές διαδικασίες, την ήδη γνωστή υπάρχουσα και μία ακόμη με την ονομασία πρωτάθλημα Εθνών.

Από αυτή τη διαδικασία που θα μετέχουν 55 ομάδες θα προκρίνονται τέσσερις, μία από κάθε γκρουπ δυναμικότητας, που σημαίνει πως θα δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες του χαμηλότερου γκρουπ να διεκδικούν ένα εισιτήριο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ μαζί με Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Ουαλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Σλοβακία, Αυστρία, Ισραήλ και Σλοβενία. Η διαδικασία είναι η εξής: Θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τριών ομάδων με ματς μέσα-έξω. Οι τέσσερις πρώτοι θα παίξουν μετά ημιτελικούς και στο τέλος θα γίνει ένας τελικός που θα κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί. Έτσι, θα αναδειχθούν τέσσερις νικήτριες ομάδες που θα παίξουν κανονικά στα προκριματικά κι αν κερδίσουν και εκεί το εισιτήριο, θα περνάει η ομάδα που βρίσκεται ψηλότερα στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Οι υπόλοιπες 20 ομάδες (το Euro διεξάγεται με 24 συγκροτήματα) θα προκρίνονται με την τωρινή διαδικασία. Το πρωτάθλημα Εθνών θα διεξαχθεί Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2018 και τα προκριματικά Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2019.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα