Απέδωσε η πινελιά του Μανόλο!

Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από πέντε ολόκληρες αγωνιστικές στις νίκες και ανάσανε βαθμολογικά και ψυχολογικά στην πρεμιέρα του Μανόλο Χιμένεθ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Το 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης ήρθε σχετικά εύκολα, μάλλον αδικεί το Δικέφαλο που έχασε κι άλλες ευκαιρίες και ίσως αποτελέσει εφαλτήριο για την Ένωση που θέλει, όμως, κι άλλα αποτελέσματα για να μπει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ θύμισε κάτι από τα παλιά. Έπαιξε με πάθος και με σωστή τακτική και κυρίως είχε κάποιο πλάνο όταν μετά από 10-15 λεπτά παιχνιδιού φάνηκε ξεκάθαρα η αμυντική συμπεριφορά του Αστέρα. Οι παίκτες του Ελευθερόπουλου «έπεφταν» δύο-δύο πάνω στους Πατίτο και Λάζαρο όταν η Ένωση προσπαθούσε να αναπτυχθεί από τα άκρα και αυτό δυσκόλευε τη δημιουργία των γηπεδούχων.

Ο Μανόλο Χιμένεθ το είδε, όμως, αυτό και αντί να δώσει εντολή στην ομάδα του να αναπτύσσεται από τον άξονα με τον Μάνταλο, έδωσε εντολή στους Γκάλο και Ντιντάκ να ανεβαίνουν για να δίνουν βοήθειες στα εξτρέμ. Το «κολπάκι» αυτό έπιασε, οι προωθήσεις των μπακ δημιούργησαν προβλήματα στους Αρκάδες και το γκολ ήρθε στο 24’ μετά από σέντρα του Βίλα και φοβερή σκαστή κεφαλιά του Πέκχαρτ, ο οποίος απέδειξε για έναν ακόμη αγώνα πως η ομάδα του δεν έχει πρόβλημα στη θέση φορ, γενικώς δεν έχει αγωνιστικό πρόβλημα, αλλά ψυχολογικό.

Ποιο ήταν, λοιπόν, το ζητούμενο; Μα να διαχειριστεί ο Δικέφαλος το προβάδισμα, κάτι που απέτυχε να κάνει στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο. Η αλήθεια είναι ότι το γρήγορο γκολ στην επανάληψη, από τον Μάνταλο στο 47’, δεν μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε την αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» σε τυχόν πίεση του Αστέρα. Το 2-0 θωράκισε με μεγάλη αυτοπεποίθηση τους ούτως ή άλλως εξαιρετικά οργανωμένους παίκτες του Χιμένεθ κι έτσι η νίκη ήρθε μάλλον εύκολα, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να διακρίνονται.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87’ Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (65’ Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:  Ντοναρούμα, Χαμντανί (71’ Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισλάβλιεβιτς (46’ Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59’ Γκοντό)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα