Αναζητά υποστηρικτές στη Γερουσία ο Ομπάμα για τη Συρία

Σε αναζήτηση υποστηρικτών στη Γερουσία, για την υλοποίηση της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει αρχίσει έντονη εκστρατεία άσκησης πιέσεων για να πείσει τους λεγόμενους σκεπτικιστές να υιοθετήσουν το σχέδιο του για πλήγματα κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος αλλά και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κάλεσαν τηλεφωνικά, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και συζήτησαν μαζί τους.

«Σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές και τις ενημερώσεις, υπήρξε το ίδιο βασικό επιχείρημα: Αν δεν κάνουμε τίποτα εναντίον του Άσαντ, θα αποδυναμωθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης χημικών όπλων και αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τον Άσαντ και τους βασικούς συμμάχους του, τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, οι οποίοι θα διαπιστώσουν ότι μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνών προτύπων δεν έχει καμία συνέπεια», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Στο μεταξύ, σήμερα, ο Ομπάμα θα δεχθεί στο Λευκό Οίκο τον αντίπαλό του στις εκλογές του 2008, γερουσιαστή Τζον Μακέιν, σημαίνοντα παράγοντα των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος δήλωσε χθες, ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξει το ψήφισμα για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας. 

Για σήμερα έχουν προγραμματισθεί επίσης, συναντήσεις και με άλλα μέλη του Κογκρέσου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα