Αυτή την Κεντροαριστερά ποιος θα την προλάβει;

Πολύφερνη νύφη έχει καταντήσει η «ανασύσταση της Κεντροαριστεράς», με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. να έχουν στείλει… προξενήτρες εκ μέρους τους μήπως και την πείσουν. Μόνο που πλέον η υπόθεση κοντεύει να καταντήσει… γελοία, ειδικά από τη στιγμή που τα δύο κόμματα αρνούνται να βάλουν νερό στο κρασί τους και να προχωρήσουν μαζί.

Φυσικά, από τη Χαρ. Τρικούπη έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους για κάτι τέτοιο, αλλά ο Φώτης Κουβέλης έχει πικραθεί από την προδοσία και το αποκλείει. Πάντως, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως διαθέτουν ήδη το «πάνω χέρι» σε αυτή την υπόθεση, λόγω της δημοσκοπικής καθίζησης που επήλθε για τη ΔΗΜ.ΑΡ. αμέσως μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Ουσιαστικά, υποστηρίζουν ότι η ομιχλώδης προοπτική εισόδου στη Βουλή αποθαρρύνει στελέχη και τμήμα του «μεταρρυθμιστικού» κοινού, της λεγόμενης «Κεντροαριστεράς», να παραμείνουν ή να ενταχθούν ή να εκφραστούν στο κόμμα του Φ. Κουβέλη. Κομβικό σημείο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί σε αυτή τη φάση η επιτυχία της διεξαγωγής της εκδήλωσης για την 3η Σεπτέμβρη. Από την πλευρά της, η Αγ. Κωνσταντίνου εμφανίζεται να υποβαθμίζει την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, αποδίδοντας στους στόχους της εσωκομματική χροιά, την ώρα που, έχοντας ήδη δύο μήνες εκτός κυβέρνησης και… τηλεοπτικού χρόνου, προσπαθεί να ανασυνταχθεί με αιχμή τη συγκρότηση του «δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Από την Αγίου Κωνσταντίνου σημειώνουν πως ο Φ. Κουβέλης είχε και θα έχει στο προσεχές διάστημα συναντήσεις με πρόσωπα του χώρου της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι για κοινή δράση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα