«Να μην ξαναδανείσουμε την Ελλάδα»

Το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται στην πρώτη του πολιτικού διαλόγου στη Γερμανία, καθώς πλησιάζει η ώρα της προσφυγής στις κάλπες, με το 61% των γερμανών πολιτικών να δηλώνει πως δεν θέλει να ξαναδανείσει στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, μόλις το 33% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της χορήγησης νέων δανείων στην Ελλάδα, ενώ το 6% απαντά δεν γνωρίζω. Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσίευσε το ZDF, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας όσον αφορά το ελληνικό χρέος το οποίο έχει εξελιχθεί σε κεντρικό προεκλογικό ζήτημα. Από την πλευρά της, η Ανγκέλα Μέρκελ εξαπολύει πυρά κατά των Σοσιαλδημοκρατών, κατηγορώντας τον προκάτοχο της στην καγκελαρία Σρέντερ πως έκανε «μεγάλο λάθος που δέχθηκε την Ελλάδα στο ευρώ».

Την ίδια ώρα, ο αρνητισμός των γερμανών πολιτών απέναντι στο ευρώ όλο και φουντώνει, ενώ προστίθενται συνεχώς υπέρμαχοι της επιστροφής στο μάρκο. Στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, ήρθαν να προστεθούν και οι αντιδράσεις του κόμματος της «Εναλλακτικής για την Γερμανία». Ο επικεφαλής του κόμματος, σε συνέντευξη του τόνισε πως «η κρίση δεν έχει περάσει και αργότερα, όταν θα αποφασιστεί το δεύτερο “κούρεμα” για την Ελλάδα, θα επιστρέψει με μεγαλύτερη ένταση», ενώ υποστήριξε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Τέλος, ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος, προκρίνει ως μοναδική λύση για την σωτηρία της γερμανικής οικονομίας, την άρνηση οποιασδήποτε άλλης βοήθειας προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την έξοδο της από το ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα