“Βουλιάζουν στα ψέματα”

«Ντροπή για τη χώρα» και «μνημείο κυβερνητικής διγλωσσίας» χαρακτήρισαν στο ΠΑΣΟΚ την επιστολή Τσακαλώτου στον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Και βέβαια βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ν’ αναδείξουν ως μάταιες και γι’ αυτό αδιέξοδες τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρόκειται για επιστολή ντροπής. Παίρνουν πίσω με ταπεινωτικό τρόπο όλα όσα έλεγαν και για μία ακόμη φορά εκθέτουν τη χώρα, βουλιάζουν στα ψέματά τους» ανέφερε η κ. Γεννηματά, η οποία μάλιστα έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει πρόσφατες διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα για να καταδείξει πόσο αναξιόπιστος και ανακόλουθος είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Στις 8/12/16 ο κ. Τσίπρας είπε “κάναμε πράξη την παλαιότερη δέσμευσή μας για τη 13η σύνταξη” και στις 20/12/16 είπε ότι “δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν”. Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου; Πρώτον, παραδέχονται ότι το βοήθημα “είναι εφάπαξ και δεν έχει σχέση με το συνταξιοδοτικό”, δεύτερον, δεσμεύονται ότι “εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, οι ελληνικές αρχές θα λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα και στο πεδίο των συντάξεων” και τρίτον, χαρακτηρίζουν “απόλυτη δέσμευσή τους να παραμείνουν συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας”».

Ο Θεοχαρόπουλος
«O κόσμος της Kεντροαριστεράς έχει κουραστεί από τις ατελείωτες συζητήσεις και τις ατέρμονες διαβουλεύσεις. Επιτέλους χρειάζονται αποφάσεις και πράξεις. Ο χώρος χρειάζεται δύο στοιχεία, ενότητα και ανανέωση. Να πάμε όλοι μαζί χωρίς την ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Έχουμε δεσμευθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη το 2017 να προχωρήσουμε σε ένα ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο του ευρύτερου χώρου της προοδευτικής παράταξης, όπου θα συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν να συνδιαμορφώσουμε την πορεία του προοδευτικού χώρου. Θέση μου, το συνέδριο να γίνει στις αρχές της άνοιξης του 2017, να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και μετά το συνέδριο πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογή επικεφαλής από τη βάση, με ανοιχτή διαδικασία, όπως έχει περιγραφεί από τις αρχές του 2016», προσέθεσε.
Σε ερώτηση για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Πράγματι, συναντήθηκα πρόσφατα με τον Γιώργο Παπανδρέου και είχαμε μία εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και για την Κεντροαριστερά. Η σταθερή μου θέση ότι απαιτείται ενότητα αφορά βεβαίως και το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών».
Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., «η χώρα χρειάζεται έναν ισχυρό αυτόνομο πόλο της Κεντροαριστεράς, απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα