«Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο»

Λάβρος κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Πολυκλινική εμφανίστηκε στο Mega ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τις χαρακτήρισε ντροπή.

«Κάνετε όλη αυτή τη φασαρία επειδή θα πάτε από την Ομόνοια στο Ευαγγελισμό. Σιγά τα ωά, καταντάει ντροπή πια! Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο», είπε ο υπουργός Υγείας απαντώντας στην αντιπρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων, Χριστίνα Ράπτη, που είχε αναφέρει ότι εκείνη και οι συνάδελφοί της μπαίνουν στον προθάλαμο της απόλυσης.  Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται από τους εργαζόμενους, αλλά από συνδικαλιστές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Από την πλευρά της, η Ράπτη σημείωσε: «Είναι εγκληματική η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Δεν θα είμαστε αρνητικοί αν γινόταν με υποδομή και οργανωμένο σχέδιο. Δε θέλουν απλά να υπάρχει δημόσια υγεία».
Οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική από την 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι οργανικές θέσεις τους καταργούνται, ενώ το νοσοκομείο κλείνει, για να ξανανοίξει ως αστικού τύπου κέντρο υγείας. Ο Γεωργιάδης διαβεβαιώνει πως οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν στην εργασία τους μετά από δεκαέξι ημέρες, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». «Ένα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση για λίγες μέρες σταματάει να λειτουργεί. Για λίγες ημέρες θα σταματήσει η λειτουργία του».

Επίσης, εξήγησε ότι η διαδικασία των μετατάξεων θα χρειαζόταν έξι μήνες, ενώ με την κινητικότητα η ίδια δουλειά γίνεται σε 15 μέρες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της υπερσυνταγογράφησης, είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη και κάλεσε το επιτελείο του Συλλόγου στο γραφείο του προκειμένου να του παρουσιάσουν τα στοιχεία. «Είμαστε σε συζήτηση επιστροφής των χρημάτων και θα είναι δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας», διευκρίνισε.

Στη συζήτηση για τα γενόσημα φάρμακα, τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι βέβαιος ότι οι περισσότεροι των συμπολιτών έχουν καταλάβει τι είναι τα γενόσημα, μιλώντας για πολύ καλό φάρμακο, και όχι, όπως είπε, το φάρμακο των φτωχών. «Μη γενόσημο φάρμακο πληρώνουν μόνο τα κορόιδα», είπε με νόημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα