“Πρώτα τους τάζουν μετά τους ψεκάζουν”

Τα όσα συνέβησαν στην πορεία των συνταξιούχων και η επίθεση που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ αποτέλεσε το θέμα για μία νέα καυστική ανακοίνωση του Ποταμιού κατά της κυβέρνησης.
Κι όπως αναφέρεται από την Σεβαστουπόλεως: “Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Τσίπρας κατέβαιναν στις πλατείες κι έταζαν στους συνταξιούχους αυξήσεις και 13η σύνταξη. Αφού εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο τους κι έγιναν κυβέρνηση, σήμερα τους ψεκάζουν με χημικά όταν τους ζητούν να υλοποιήσουν εκείνα που τους υποσχέθηκαν. Κλεισμένοι στο Μαξίμου και στα υπουργεία τους, προσπαθούν να αποφύγουν την οργή εκείνων που εξαπάτησαν και τους στέλνουν να συνομιλήσουν με τα ΜΑΤ. Και μπορεί ο κ. Τόσκας να αναλαμβάνει το πολιτικό βάρος των ψεκασμών προκειμένου να καλύψει τον κ. Τσίπρα, όμως η ευθύνη του λαϊκισμού και των κάλπικων υποσχέσεων ανήκει σε ολόκληρη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτή δεν παραγράφεται”.
Νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους. Με ανάρτηση του στο Twitter τρόλαρε τον υπουργό Εργασίας υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη. «Πληροφορίες ότι ο κ. Κατρούγκαλος εθεάθη με στολή ΜΑΤ να ψεκάζει συνταξιούχους διαψεύδονται. Ο υπουργός δίνει μάχη για τη 13η σύνταξη», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Για τον Παππά
Σκληρή κριτική στην συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες, άσκησε το Ποτάμι.
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σημείωσε ότι «ο κ. Παππάς αντί να προσπαθεί να πείσει ξένους δημοσιογράφους γιατί κλείνει κανάλια που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, πρέπει να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα: Σε ποια άλλη δημοκρατική χώρα του κόσμου απαγορεύεται να εκπέμπουν περισσότερα από 4 κανάλια; Γιατί για πρώτη φορά στην Ευρώπη μια κυβέρνηση περιορίζει τον αριθμό των καναλιών που εκπέμπουν;».
Το Ποτάμι επανέλαβε ότι «το κράτος θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα λεφτά αν άνοιγε την τηλεοπτική αγορά – έδινε περισσότερες άδειες – και εισέπραττε κάθε χρόνο ένα ποσοστό επί των τζίρων τους». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «όλα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για μια κυβέρνηση που θέλει να γίνει καθεστώς και να ελέγχει το τηλεοπτικό προϊόν παζαρεύοντας με λίγους παίχτες».
Για τον Ερντογάν
Βέβαια το Ποτάμι άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό για τα όσα δεν είπε απέναντι στην επιθετικότητα Ερντογάν και στην επιθυμία του Τούρκου προέδρου να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάννης. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σεβαστουπόλεως αναφέρει: “Οι τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν και όσα ακολούθησαν είναι μια προσπάθεια παραβίασης του διεθνούς δικαίου και καταστρατήγησης των συμφωνιών που η χώρα του έχει κάνει.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποκρούσει με σθεναρό τρόπο τις τουρκικές επιδιώξεις προβαίνοντας στις κατάλληλες ενέργειες σε διεθνή φόρα.
Δυστυχώς, δηλώσεις όπως αυτές του κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα