Το «δεξί χέρι» της Λαγκάρντ επικεφαλής στο Υπερταμείο

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ζακ Λε Παπ, είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδα Le Figaro αλλά και διαρροές δημοσιογράφων με καλές επαφές στο ΔΝΤ, ο άνθρωπος που θα αναλάβει επικεφαλής του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «ο Ζακ Λε Παπ, έμπειρος τεχνοκράτης ο οποίος είχε διατελέσει στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ όταν η τελευταία ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τέθηκε επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Le Figarο, ο 50χρονος Λε Παπ ξεχωρίζει από το τεχνοκρατικό του προφίλ και τις υπεύθυνες θέσεις που έχει αναλάβει κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Αυτή ξεκινά το 1991 ως τεχνικός βοηθός της Γαλλικής Συνεργασίας με την Αφρικανική Σύνοδο Ασφαλιστικών Αγορών και το 1993 μεταπήδησε στη θέση του Επιτρόπου – ελεγκτή στην Ασφαλιστική Εποπτική Επιτροπή.

Το 1994 έγινε γενικός επιθεωρητής Οικονομικών, ενώ το 1995 μεταπήδησε στη θέση του Αναπληρωτή Επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου της Γαλλίας στον τομέα της “ασφάλισης πιστώσεων”. Το 1997, ο Λε Παπ έγινε Αναπληρωτής Επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου στον τομέα του “Διεθνούς Χρέους και της Ασφάλισης Πιστώσεων”. Το 2003 έγινε σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το 2005 Σύμβουλος του υπουργείου Μεταφορών, το 2006 σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, Οικονομίας και Βιομηχανιών, ενώ από το 2007 ήταν Αναπληρωτής διευθυντής του Υπυργείου Οικονομικών, Οικονομίας και Απασχόλησης.

O ίδιος ο Λε Παπ, αναφέρει ότι τα καθήκοντα του στο υπουργείο Οικονομικών ήταν αυτά του Γενικού Επιθεωρητή Οικονομικών, ενώ αναφέρει ότι ήταν και Γενικός Γραμματέας στην Air France. Στις σπουδές του, τέλος, περιλαμβάνονται ένα μεταπτυχιακό στην κβαντική φυσική και ένα στην πολιτική ανάλυση και οικονομία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα