Barcode για τους «κοπανατζήδες» του Δημοσίου

Προσωπικές ηλεκτρονικές κάρτες επιστρατεύει το υπουργείο Εσωτερικών για να αντιμετωπίσει τους κοπανατζήδες δημόσιους υπαλλήλους. Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε: «ξεπερασμένο σύστημα»  την κάρτα ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης κάρτας με barcode για όλο το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας στο Mega τόνισε πως: «Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων.  Αυτή η ιστορία με την κάρτα είναι ένα ξεπερασμένο σύστημα. Προσωπική μου άποψη είναι να υπάρχει μια κάρτα με barcode.

Ο υπ. Εσωτερικών άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι μόνο με αυτό το σύστημα θα μπορεί το Δημόσιο να γλιτώσει από τους κοπανατζήδες: «Θα καταγράφει τις ώρες που μπαίνεις και βγαίνεις μέσα σε ένα υπουργείο ακόμα και για μια δικαιολογημένη έξοδο. Να μπορεί να καταγράφεται αυτό και να είναι δικαιολογημένο», κατέληξε.

Τέλος, ενδεικτικά αναφέρουμε πως ελέγχοι που έχουν γίνει από τους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, δείχνουν πως με το σημερινό σύστημα ελέγχου της προσέλευσης και αποχώρησης είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο κάποιος υπάλληλος να χτυπάει τις κάρτες και για άλλους, οι οποίοι απουσιάζουν αδικαιολόγητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα