Βιβλικές καταστροφές υπέστη η ρωσική Άπω Ανατολή (pics)

Μάχη με τα υπερχειλισμένα νερά του ποταμού Αμούρ και των παραποτάμων του δίνουν οι ρωσικές αρχές σε έξι ρωσικές περιοχές της Άπω Ανατολής, που βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην κυριολεξία κάτω από τα νερά. Στην περιοχή μέσα στον τελευταίο μήνα έπεσαν βροχές που το επίπεδό τους αντιστοιχεί στη μέση ετήσια ποσότητα βροχής που πέφτει στην περιοχή.

Έτσι, τουλάχιστον 140 οικισμοί πλημμύρισαν, στα οποία ζούνε περίπου 35 χιλιάδες άνθρωποι, εκ των οποίων οι 20 χιλιάδες έχουν απομακρυνθεί, ενώ τα χειρότερα μοιάζουν να είναι μπροστά. Κι αυτό γιατί ενώ συνεχίζονται οι βροχές και το ύψος των νερών καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από το νερό και μεγάλες πόλεις, όπως το Χαμπάροφσκ.

Στις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 χρόνων μπορεί να χρειαστεί η μετακίνηση ακόμη και 130 χιλιάδων πολιτών από τις εστίες τους.

Οι ρωσικές αρχές έχουν επιστρατεύσει τις δυνάμεις πολλών υπουργείων και κρατικών οργανισμών καταρχήν για τη διάσωση κι απομάκρυνση του πληθυσμού από τις πλημμυρισμένες περιοχές. Ετσι πάνω από 30 χιλιάδες στρατιωτικοί κι αρμόδιοι διάφορων τομέων συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης και κατασκευής προσωρινών αναχωμάτων.

Πάνω από 1.000 πτήσεις έχουν γίνει μέσα στις τελευταίες 10 μέρες για την αποστολή στις πληγείσες περιοχές μηχανημάτων, φαρμακευτικού και άλλου υλικού για την αντιμετώπιση των συνεπειών, όπως είναι η καταπολέμηση της δυσεντερίας και πιθανών μεταδοτικών ασθενειών.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα μεγάλα προβλήματα δε θα σταματήσουν ούτε με την υποχώρηση του ύψους των νερών, αφού τότε θα φανεί το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς στις υποδομές. Ιδιαίτερα δύσκολη θα είναι η κατάσταση για τους κατοίκους των 5 χιλιάδων κατοικιών, που έχουν βρεθεί κάτω από το νερό, μιας κι εκεί μιλάμε για σημαντική ή και πλήρη καταστροφή καλλιεργειών και του οικιακού εξοπλισμού, για σημαντικές ζημιές στις ίδιες τις κατοικίες, που θα πρέπει να αποκατασταθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν την έναρξη του ρωσικού χειμώνα.

Εννοείται πως η χρηματική ενίσχυση που δίνεται αυτή τη στιγμή από τις ρωσικές αρχές δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίσει την αποκατάσταση του οικογενειακού νοικοκυριού και την επιστροφή της ζωής στους ρυθμούς που αυτή είχε πριν τις πλημμύρες.

floods_in_russia_far_east_overview

 

floods_in_russia_far_east_people

 

dtl_9_7_2013_13_28_35

 

inside toad to Zeya by Yuri Tsyganchuk

 

russiaa

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα