Στο κόκκινο η αντιπαράθεση

Αντιπαράθεση μέρος 2ον. Ο λόγος φυσικά για τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της Ν.Δ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 που οδήγησε στα capital controls και το 3ο μνημόνιο.
Στην Συγγρού ετοιμάζονται για μία νέα μάχη και θεωρούν το πεδίο προνομιακό λόγω και του βιβλίου του συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά τόσο για το εναλλακτικό πλάνο με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, όσο και για την συμμετοχή του στρατού, ώστε να διατηρηθεί η τάξη. Όπως αναφέρουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανεβάσει κι άλλο τους τόνους και θα αποδώσει όλες τις ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας αυτόν υπεύθυνο κι όχι τον Βαρουφάκη.
Εξάλλου στη Νέα Δημοκρατία έδειξαν τις διαθέσεις τους με την ανακοίνωση, όπου σχολιάζουν δηκτικά τα περί λογοκλοπής για τον όρο «νέα μεταπολίτευση». Το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «Καταλαβαίνουμε απόλυτα το άγχος του κ. Τσίπρα μετά την δεινή κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη στο θέμα του εκλογικού νόμου. Καταλαβαίνουμε τη νευρικότητα του κ. Τσίπρα ενόψει της συζήτησης την προσεχή Τρίτη στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής του το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ένα είναι βέβαιο: ο πρωθυπουργός των κλειστών τραπεζών, των φόρων και των capital controls δεν θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα Μεταπολίτευση».
Ευθύνες στον Βούτση
Στο μεταξύ η Νέα Δημοκρατία επιρρίπτει ευθύνες όχι μόνο στον πρωθυπουργό, αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για την καθυστέρηση της συζήτησης επί της δικής της πρότασης για εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οικονομική ζημιά για τη χώρα είναι τεράστια, ενώ όπως τόνισε η Ν.Δ. συναίνεσε στη σύσταση εξεταστικής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, «και αυτό γιατί δεν είχαμε και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Υποχρέωση του κ. Τσίπρα είναι να συναινέσει αύριο», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας θα δείξει ότι φοβάται την αλήθεια και επιδιώκει συγκάλυψη της υπόθεσης».
Αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση είπε: «Η Ν.Δ. έχει αναπτύξει τους άξονες. Χρειάζεται ριζική αλλαγή του Συντάγματος και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις και μπαλώματα», ενώ ανέφερε πως η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να απεμπλακεί από τη διάλυση της Βουλής”.
Για το ενδεχόμενο εκλογών είπε πως «με αυτή την κυβέρνηση με αλλοπρόσαλλη πολιτική και με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει και χάνοντας κοινοβουλευτικός μάχες τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα