Μία από τα ίδια

Μόνο εκτός έδρας ματς δεν μπορεί να θεωρηθεί το χθεσινό για τον Ολυμπιακό, αφού μπορεί τυπικά να ήταν φιλοξενούμενος αλλά όταν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Καλλονή από τη Λέσβο και έχει στο πλευρό του 15.000 φίλους του, τότε το περιβάλλον μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον οικείο.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δεν φρόντισαν να αποζημιώσουν τους οπαδούς τους με μια εμφάνιση ανάλογων των δυνατοτήτων που διαθέτει το ρόστερ και κόντρα σε έναν αντίπαλο που για πρώτη φορά συμμετείχε στη Super League.

Η ΑΕΛ Καλλονής ήταν αξιόμαχη και πολύ προετοιμασμένη στα αμυντικά της καθήκοντα αλλά μέχρι εκεί. Επιθετικά δεν ήταν σε θέση να απειλήσει ουσιαστικά και ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Μαντζουράκης σωστά τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για την ομάδα του αν θέλει να μείνει στην κατηγορία. Άλλωστε, πρόκειται για μεγάλο μειονέκτημα η απουσία φυσικής έδρας αφού το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει πολλούς αγώνες ακόμα των Μυτιληνιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα βελτιωτικά έργα στο γήπεδο του νησιού δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, δεν μπόρεσε παρά ελάχιστες φορές να απειλήσει πραγματικά τον Γιάννη Σιδεράκη που ήταν ο γκολκίπερ της Καλλονής, και τελικά να βάλει ο Γιάννης Μανιάτης το γκολ της λύτρωσης για τους πρωταθλητές Ελλάδας με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν ως επί των πλείστων με στημένες φάσεις (έτσι έβαλε και το γκολ ο Μανιάτης) κάτι που παραδέχθηκε και ο τεχνικός των τυπικά γηπεδούχων.

Σε ό,τι αφορά τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στη συνέντευξη Τύπου πρόβαλε ως δικαιολογία για το επίπεδο της χθεσινής εμφάνισης την απουσία των πολλών διεθνών μεσοβδόμαδα («Θα ήθελα να σημειώσω ως δικαιολογία πως είχαμε πολλές απουσίες παικτών που έλειπαν με τις εθνικές τους και δεν είχαν χρόνο για ξεκούραση»), υποστήριξε ότι αδίκησε τους Μέγιερι, Μασάντο, Φουστέρ και Μήτρογλου γιατί έμειναν εκτός αρχικής ενδεκάδας ενώ ενοχλήθηκε όταν ρωτήθηκε για το αν ανησύχησε για πιθανή ισοφάριση της Καλλονής («Τα έχετε βάλει μαζί μου. Μπορούσε να ήταν μια πιθανότητα. Ας σκεφτούμε όμως ότι αυτοί είχαν μια ευκαιρία και εμείς 8. Δεν θέλω δικαιολογίες για τον τρόπο που παίξαμε αλλά και να μη μιλάμε με υποθέσεις. Δεν σας θυμώνω. Γνώριζα ότι θα έπαιζε έτσι και δίνω συγχαρητήρια στην Καλλονή γιατί είναι μια νεοφώτιστη ομάδα που σήμερα έπαιξε καλά. Είχα δει τέσσερα φιλικά και ήξερα πως θα έπαιζε. Σας διαβεβαιώνω πως δουλεύω πολύ αν και μερικές φορές δεν φαίνεται»).

Όσο για τη θέση της διοίκησης για την πρεμιέρα της ομάδας αλλά και για τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, αυτή είναι σαφής. Ναι μεν η εμφάνιση δεν ήταν αυτή που περίμεναν, αφού με το ζόρι ήρθε η νίκη κόντρα στη νεοφώτιστη Καλλονή, αλλά πρέπει να δοθεί ακόμα χρόνος για να παρουσιάσουν παίκτες και Μίτσελ καλύτερη εικόνα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπήρχε ικανοποίηση για τη νίκη.

Σχετικά με τις μεταγραφές, ο Μπονγκ από σήμερα θεωρείται και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού, την ώρα που η μετακόμιση του Χοσέ Χολέμπας στην Μπεσίκτας χάνει συνεχώς έδαφος. Όσο για την απόκτηση του Γιαταμπαρέ, η διοίκηση διαπραγματεύεται με την Μπαστιά που ζητά 2 εκατ. ευρώ και οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να μειώσουν αυτές τις απαιτήσεις των Γάλλων. Αν δεν προκύψει άμεσα εξέλιξη, τότε οι νταμπλούχοι θα αναζητήσουν άλλες λύσεις για το κέντρο του γηπέδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα