Μετωπική με τον Τσίπρα ετοιμάζει ο Κυριάκος

Μετωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίρπα ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι μία μετωπική αντιπαράθεση όχι μόνο για τον εκλογικό νόμο είναι το καλύτερο δυνατό φάρμακο, καθώς θα αυξήσει την πόλωση και θα στείλει ένα μήνυμα προς την κοινωνία πως αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να σύρει τον Πρωθυπουργό στο κάδρο των ευθυνών για όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, κόστισαν ακριβά στην οικονομία και την κοινωνία και οδήγησαν, μεταξύ άλλων, στον αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει, αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη όταν και θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, να καταστήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα υπεύθυνο για την πολιτική περιπέτεια στην οποία επιχειρεί να βάλει την Ελλάδα, με την απλή αναλογική. Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει, επίσης, την πρόθεσή του να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο απέναντι στις επιλογές του κ. Τσίπρα.
Από εκεί και πέρα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ασχολείται και με τα εσωτερικά. Σε περίπου ένα μήνα, στα μέσα Αυγούστου δηλαδή, προγραμματίζεται η μετακόμιση στο νέο κτήριο της Πειραιώς ενώ μετά ή παράλληλα με την παρουσία του στη ΔΕΘ δρομολογούνται και οι αλλαγές στο μηχανισμό κόμματος και κοινοβουλευτικής ομάδας. Για Σεπτέμβριο, προκειμένου να αποτελέσει και επικοινωνιακό εργαλείο, μετατίθεται και η διεξαγωγή του Συνεδρίου, με τη συμμετοχή στελεχών του ΕΛΚ, για τις καλές πρακτικές της Ευρώπης που θέλει να υιοθετήσει η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθεί και το
ιδρυτικό συνέδριο της νέας ΟΝΝΕΔ.
Πάντως όπως ανακοινώθηκε ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τετ-α-τετ με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και από την Συγγρού εκφράζεται η πεποίθηση, ότι μετά από αυτό το ραντεβού θα σπάσει ο πάγος και ίσως συμφωνηθεί και η αξιοποίηση του πρώην προέδρου της Ν.Δ.
Η συνάντηση με τον Μεϊμαράκη θα γίνει στη Βουλή, ενώ στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δεχθεί το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Διαμαρτυρία
Στο μεταξύ την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η μετάθεση της ψηφοφορίας για τον εκλογικό νόμο την Πέμπτη, αντί της Τετάρτης που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.Όπως δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας: “Δεν μπορεί αυθαίρετα να αλλάζει ο προγραμματισμός της Βουλής”.
Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την αντίδραση του κόμματος του για το γεγονός ότι θα διατεθεί και τρίτη μέρα, για τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως είπε ο κ. Τσιάρας, υπάρχει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία προσδιόρισε δύο συζητήσεις, «και δεν μπορεί αυτό να αλλάζει γιατί βολεύει κάποιους και να απαξιώνεται έτσι η κοινοβουλευτική διαδικασία», τόνισε.
Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων είχε προγραμματίσει δύο συζητήσεις στην Ολομέλεια, για αύριο και μεθαύριο, 19 και 20 του μήνα , ωστόσο προστέθηκε και μία τρίτη συνεδρίαση για τον εκλογικό νόμο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους βουλευτές να πάρουν το λόγο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα