Τα επικοινωνιακά τρικ δεν αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών

Μπορεί η κυβέρνηση, πότε με τον εκλογικό νόμο και πότε με τη συνταγματική αναθεώρηση, να προσπαθεί να… κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα της καθημερινότητας, ωστόσο, οι συνέπειες του τρίτου μνημονίου έχουν αρχίσει και μπαίνουν για τα καλά στα ελληνικά νοικοκυριά.

Γι’ αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου, βλέποντας ότι τα επικοινωνιακά τρικ και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα δεν έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, δίνει αγώνα προκειμένου να θεσμοθετήσει έστω και το ελάχιστο που μπορεί να ανακουφίσει τις πλέον ευπαθής κοινωνικές ομάδες –π.χ. τους συνταξιούχους που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ-. Την ίδια ώρα, βέβαια, το πρωτοφανές μπάχαλο στην Υγεία δεν μπορεί να «κουκουλωθεί» από τις κραυγές του Παύλου Πολάκη για τα… βοθροκάναλα της διαπλοκής, καθώς οι ελλείψεις των νοσοκομείων είναι πραγματικές και τις βιώνει όποιος άτυχος χρειαστεί να νοσηλευτεί. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αντί να αναγνωρίσει τα προβλήματα και να σκύψει πάνω τους, ακολουθεί μία επιθετική τακτική του στυλ «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και τα ΜΜΕ», εξοργίζοντας μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον χώρο της Παιδείας, καθώς μετά τις ανοιξιάτικες δηλώσεις του Νίκου Φίλη ότι θα διοριστούν 10.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, μετά τον Ιούνιο η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις «εκπτώσεις» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η νέα χρονιά με κενά σε σχολεία ανά την επικράτεια.

Αυτές, πέραν της οικονομίας, είναι οι δύο «καυτές» πατάτες που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει στα χέρια της αλλά τσουρουφλίζεται. Δεν είναι τυχαίο που ο Αλέξης Τσίπας ζητά να επιταχυνθούν τα μέτρα για την προστασία των μικροσυνταξιούχων, την θεσμοθέτηση πολιτικής για τους άστεγους πάω το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και την ψήφιση μέτρων για την πάταξη της γραφειοκρατίας. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι αυτή την ώρα η μάχη με την καθημερινότητα είναι χαμένη, γι’ αυτό και προσδοκά σε ένα… θαύμα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα