Η φετινή ΑΕΚ θυμίζει την… περσινή

 

Δεν ήταν κακή η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι για τη νέα σεζόν, κόντρα σε μία ομάδα, την Μπάνικ Οστράβα, οι παίκτες της οποίας βαρούσαν στο ψαχνό, όπως συνηθίζουν οι σύλλογοι μικρότερων κατηγοριών όταν αντιμετωπίζουν σε ματς προετοιμασίας μεγαλύτερες ομάδες. Η Ένωση νίκησε 1-0, με το αποτέλεσμα να μην έχει σημασία, όσο το ότι η ΑΕΚ απειλήθηκε ουσιαστικά δύο φορές σε 90 λεπτά και δημιούργησε αρκετές φάσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε η… περσινή ΑΕΚ με εξαίρεση τον Τσιγκρίνσκι που αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κολοβέτσιο. Τερματοφύλακας ο Ανέστης, δεξιά ο Γκάλο, αριστερά ο Ντιντάκ, ο Τζανετόπουλος με τον Γιόχανσον στα χαφ, ο Μπαρμπόσα δεξί χαφ-εξτρέμ, ο Βάργκας αριστερό, ο Μάνταλος «δεκάρι» και ο Αραβίδης φορ. Έλειπε , βέβαια, ο Σιμόες που έχει ενοχλήσεις στον τένοντα.

Προφανώς από τη συγκεκριμένη ΑΕΚ δεν έλειψε η ομοιογένεια και αυτό φάνηκε από αρκετές πετυχημένες μακρινές μεταβιβάσεις. Η άμυνα έπαιζε ψηλά, οι τοποθετήσεις ήταν σωστές, υπήρχαν αλληλεπικαλύψεις, αλλά όχι ιδιαίτερη επιθετικότητα από τους παίκτες του Κετσπάγια, παρά τις συχνές προωθήσεις τον Ντιντάκ και Γκάλο που μετείχαν στη δημιουργία (σε αντίθεση με τα δύο αμυντικά χαφ). Ο Βάργκας ήταν ορεξάτος, ενώ ο Τσιγκρίνσκι δέσποζε, αφού κέρδισε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, ενώ μία δύο φορές προσπάθησε να κάνει παιχνίδι από πίσω. Αμυντικά η ΑΕΚ δε συνάντησε προβλήματα, παρά το υπερβολικά παθιασμένο παιχνίδι των Τσέχων και τη μία φορά που χρειάστηκε ο Ανέστης έκανε μία θαυμάσια επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ (βρήκε και στο δοκάρι). Σε δύο περιπτώσεις, πάντως, τα τελειώματα των Αραβίδη και Βάργκας ήταν κακά με αποτέλεσμα το 0-0 να σημαδέψει τις προσπάθειες των 22 παικτών στο α’ 45λεπτο, χάρη και σε μία απόφαση του βοηθού διαιτητή που ακύρωσε κανονικό γκολ του Μάνταλο μετά από γύρισμα του Βάργκας.

Στο β’ μέρος ο Τιμούρ Κετσπάγια προχώρησε σε αναμενόμενες αλλαγές. Ο Μπάρκας έκανε το ντεμπούτο του με το δικέφαλο στο στήθος, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας και ο Κολοβέτσιος ως αριστερό μπακ συνέθεσαν την τετράδα της άμυνας, Γιόχανσον – μέχρι το 60’ που μπήκε ο νεαρός Γαλανόπουλος – και Ανάκογλου κινούνταν στα χαφ και Πλατέλλας (δεξιά), Ζόριτς (αριστερά), Μπακασέτας έπαιζαν πίσω από τον Πέκχαρτ! Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 53’ από στημένη φάση, εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα και ωραία κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, με τους Ζόριτς, Ανάκογλου και Μπακασέτα να δείχνουν ορεξάτοι και να παίρνουν πρωτοβουλίες στη μεσαία γραμμή, θέλοντας να αποδείξουν πράγματα! Στο ματς συμμετείχε και ο Ανδρεόπουλος για 20 λεπτά, ο οποίος εντυπωσίασε σε μία θέση δεξιού χαφ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος επειδή οι Τσέχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και επειδή η ΑΕΚ δεν είχε ίσως τον σέντερ φορ που θα προκαλούσε δέος, καθώς ο Πέκχαρτ ήταν μεν καλός, αλλά όχι αποτελεσματικός.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα