Κλείνει τον Πάμπλο Τσαβαρία!

Η ΑΕΚ δεν είχε ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός δεξιού χαφ εξτρέμ, αφού ψάχνει αγωνιωδώς τον σέντερ φορ, ένα αριστερό μπακ, καθώς έφυγε ο Σοϊλέδης και ένα ακόμη αμυντικό χαφ για να καλυφθεί το κενό του Κορδέρο. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η τέταρτη μετεγγραφή της ομάδας θα είναι ο Πάμπλο Τσαβαρία.

Ο 28χρονος Αργεντινός είναι επιθετικός που τις περισσότερες φορές στην καριέρα του έχει παίξει ως δεξί εξτρέμ. Η ΑΕΚ θέλει να τον κλείσει διότι είναι ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους δύο που έχει σε αυτή τη θέση. Ο Βάργκας είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά δεν είναι γρήγορος, ενώ ατού του είναι τα καλά στημένα. Ο Τσαβαρία είναι πιο γρήγορος και έχει τη δυνατότητα να διεισδύει. Είναι αυτό που λέμε μπουκαδόρος. Πατάει περιοχή και σκοράρει ή πασάρει, ενώ αν βγει πολύ στα πλάγια μπορεί να σεντράρει, σε αντίθεση με τον Πλατέλλα που είναι επίσης γρήγορος, αλλά δεν έχει καλή σέντρα, ενώ προτιμά τα μακρινά σουτ από το να επιχειρήσει να μπει περιοχή. Ο Έλληνας μεσοεποθετικός είναι, βέβαια, πιο πιστός στα αμυντικά καθήκοντα.

Ο Τσαβαρία άνηκε από τα 14 στις ακαδημίες της Μπελγκράνο και η Άντερλεχτ τον ανακάλυψε το 2010 (όταν ήταν 22 ετών) και τον αγόρασε με 920.000 ευρώ. Η ομάδα των Βρυξελλών άρχισε να τον δανείζει από δω κι από εκεί και τελικά τον πούλησε στη Λανς το 2013 με 1.000.000 ευρώ. Ο Αργεντινός εξάντλησε το συμβόλαιό του στη γαλλική ομάδα και δε δέχθηκε να το ανανεώσει και αμέσως οι «κιτρινόμαυροι» κινήθηκαν για να τον αποκτήσουν, αφού είναι προσιτός, έχει γεμάτες χρονιές και πάντα παραγωγικές και το κυριότερο, ακριβώς τα στοιχεία που θέλει ο Κετσπάγια για το εξτρέμ του!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα