Κερδίζει χρόνο

Μπορεί η πρόκριση της εθνικής ομάδας στα Μουντιάλ της Βραζιλίας να είναι αυτή που απασχολεί τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία της εθνικής, αλλά η ΕΠΟ την ίδια ώρα προσπαθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος που εκπνέει το 2014, δηλαδή μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρόθεση της ομοσπονδίας που έχει μεταφέρει και στον Πορτογάλο είναι να ανανεωθεί η συνεργασία τους είτε προκύψει πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης είτε όχι, θέλοντας να του δείξει την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλουν.

Παρ’ όλα αυτά, ο Φερνάντο Σάντος δεν είναι τόσο σίγουρος για το αν το μέλλον του είναι συνυφασμένο με την εθνική ομάδα. Όχι πως ο έμπειρος κόουτς είναι αρνητικός επειδή τον έχει «χαλάσει» αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον «γαλανόλευκο» πάγκο αλλά η επιθυμία του να επιστρέψει σε φουλ αγωνιστική δράση παραμένει έντονη.

Για αυτό το λόγο, αν και η οριστική του απάντηση αναμενόταν μετά τον αγώνα με την Αυστρία, ο εκλέκτορας της εθνικής φρόντισε να «τρενάρει» λίγο ακόμα την οριστική του απάντηση μέχρι το τέλος Αυγούστου. Πρόθεσή του είναι να βολιδοσκοπήσει πόσο μετράει ακόμα το όνομά του σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι αν υπάρχουν ανοιχτές πόρτες για εκείνον μετά το Μουντιάλ.

Την ίδια ώρα, η πρόταση της ΕΠΟ είναι άκρως τιμητική αφού του προσφέρει τα ίδια λεφτά μέχρι σήμερα (650.000 ευρώ) με ακόμα μεγαλύτερο μπόνους πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

Σε περίπτωση που ο Φερνάντο Σάντος δεν θελήσει να κερδίσει κι άλλο χρόνο, δίνοντας περαιτέρω παράταση στην απάντησή του, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της παραμονής του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα