Δεν βρέθηκαν ίχνη από παγίδευση του 19χρονου στην πόρτα του τρόλεϊ

Aπό βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω της πτώσης από το τρόλεϊ, προήλθε ο θάνατος του Θανάση Καναούτη το βράδυ της Τρίτης. Αυτό προκύπτει από το πόρισμα των ιατροδικαστών Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού, που εξέτασαν το σώμα του άτυχου 19χρονου, στο οποίο εντοπίστηκαν επίσης εκχυμώσεις στον βραχίονα, μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο και ερυθροειδείς εστίες στην τραχηλική χώρα.

Όπως αποκάλυψε ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», ο θάνατος του νεαρού προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του ως απόρροια της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε. Είχε προηγηθεί, όπως είναι γνωστό, η πτώση του από το τρόλεϊ, έπειτα από διαπληκτισμό με ελεγκτή.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι από τη νεκροψία δεν προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε μώλωπα στα πόδια. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιβεβαιώνονται αρχικά στοιχεία πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία το πόδι του παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού. Ο άτυχος νέος έφερε εκδορές στους ώμους από την πτώση στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε λόγω της κεκτημένης ταχύτητας που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Από τη νεκροψία δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί εάν ο Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα, αφού αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο σώμα εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.
Το πόρισμα, τέλος, θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα