Ηλεκτροδοτείται πλήρως η Σαντoρίνη

Πλήρης ηλεκτροδότηση παρέχεται πλέον στη Σαντορίνη καθώς σύμφωνα με τη ΔΕΗ η παροχή ρεύματος από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται στο 100% σε όλο το νησί. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν τις ώρες αιχμής, δηλαδή το απόγευμα και το βράδυ, δεν θα προκύψουν νέα προβλήματα.

Συγκεκριμένα,δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πάλι κάποιες διακοπές, έστω και περιορισμένης χρονικής διάρκειας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του δικτύου.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, το παραγωγικό δυναμικό του σταθμού της Σαντορίνης ξεπερνά τα 28 μεγαβάτ. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος από τα κλιματιστικά, επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης.

Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί έφθασαν στο λιμάνι του νησιού γεννήτριες ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρόδο. Αυτές μεταφέρονται στον σταθμό της Σαντορίνης. Παράλληλα, προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 2 MW εντός της ημέρας.

Από την πλευρά του, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι: «Λόγω βελτίωσης της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ, με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου, διαφαίνεται ότι δεν θα απαιτηθεί εκ περιτροπής διακοπή ηλεκτροδότησης στα νησιά Θήρα και Θηρασία, σήμερα 17/08/2013.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενδέχεται να προβούν σε έκτακτες περικοπές ηλεκτροδότησης μικρών τμημάτων γραμμών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια του Δικτύου.

Παρακαλούμε και πάλι θερμά για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος.

Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα