Και νέο πακέτο «διάσωσης» για την Ελλάδα

«Απλά θέμα χρόνου» είναι για τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η απόφαση για παροχή ενός νέου πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα. Αυτό, την ίδια ώρα που η συζήτηση για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Η έγκριτη εφημερίδα εκτιμά ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ενδέχεται να μπει και πάλι στην ατζέντα των συζητήσεων μετά τις γερμανικές εκλογές, δεδομένου, όπως σημειώνει, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ χαμηλοί, οι στόχοι που έχουν τεθεί ιδιαίτερα φιλόδοξοι και το χρέος πολύ υψηλό.

Η Süddeutsche Zeitung, ταυτόχρονα, απευθύνει και δύο βασικά ερωτήματα: πρώτον, θα υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους;

Δεδομένου, όπως επισημαίνει, ότι το θέμα είναι αρκετά διαφιλονικούμενο πολιτικά, καθώς θα έπληττε κυρίως τους ευρωπαίους φορολογούμενους, θεωρείται πιο πιθανό σενάριο να υπάρξει μία νέα δανειακή βοήθεια, να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων, αλλά και μείωση των επιτοκίων.

Το δεύτερο ερώτημα είναι πότε θα χρειαστεί νέα βοήθεια η Ελλάδα;

Ο συντάκτης του κειμένου, εκτιμά καταρχήν ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται οτιδήποτε σε σχέση με την Ελλάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές. Ετσι, και επικαλούμενη και το εσωτερικό έγγραφο της Bundesbank, τοποθετεί χρονικά την όλη συζήτηση στις αρχές του 2014. Βέβαια, το ζήτημα σε αυτή την περίπτωση πόσα επιπλέον χρήματα θα χρειαστεί η χώρα μας…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα