«Η μοναδική συγκολλητική ουσία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η εξουσία»

Δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως «η αξιολόγηση έκλεισε με τεράστιος κόστος για τον ελληνικό λαό».

«Εκτιμώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την οργή η οποία υπάρχει πλέον στην ελληνική κοινωνία», τονίζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εκτιμώντας ότι τα μέτρα θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις και πολιτικές εξελίξεις. Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμά ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις ανά πάσα στιγμή, αφού η μοναδική συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του Eurogroup και το αν αυτή άνοιξε τον δρόμο για διευθέτηση του ελληνικού χρέους, απάντησε ότι δεν βλέπει κάτι τέτοιο. «Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που να το ισχυρίζεται, και μόνο τα στελέχη της κυβέρνηση το πιστεύουν. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας ανέβασε τον πήχη ψηλά και πέρασε δυστυχώς από κάτω. Ρητά όλοι δήλωσαν ότι θα ασχοληθούν με το χρέος μετά από δύο χρόνια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος η κα Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν περάσει σε νέα φάση, ενώ δεν κρύβει την ανησυχία της για την εξέλιξη στο προσφυγικό από τη σύγκρουση ΕΕ – Τουρκίας, ενώ για τη Θράκη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει πολιτική στο ζήτημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα