Πάει για Ιούνιο η εκκένωση Πειραιά και Ελληνικού από τους πρόσφυγες

Άλλο νούμερο προσφύγων και παράνομων μεταναστών δίνει ο Γιάννης Μουζάλας, άλλο το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Σύμφωνα με τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο αριθμός φτάνει τα 60.055 άτομα, ενώ το Συντονιστικό δίνει 54.703 σε όλη τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από αναβολή σε αναβολή πάει η μεταφορά των προσφύγων και παράνομων μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό.

Ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε στη Βουλή ότι στα μέσα Ιουνίου θα έχει διευθετηθεί η πρώτη μετεγκατάσταση πληθυσμού σε αξιοπρεπείς συνθήκες. «Αυτή τη στιγμή ο Σκαραμαγκάς είναι ένα καλό κέντρο λόγω των υποδομών του» ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος και γνωστοποίησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα άλλο κέντρο «για να λυθεί το πρόβλημα του Πειραιά και του Ελληνικού» είπε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο σχέδιο της κυβέρνησης, τόνισε ο αν. υπουργός, είναι αφού πάρει μορφή το χάος και οι συνθήκες γίνουν καλύτερα όσοι είναι να μείνουν μα μείνουν και όσοι είναι να φύγουν να φύγουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα