Πρόταση 1,2 δισ. ευρώ για την αγορά της Λίβερπουλ

Αστρονομική πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Λίβερπουλ φέρεται να έχει καταθέσει μέλος της αραβικής οικογένειας Μανσούρ, η οποία κατέχει και την πλειοψηφία των μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα βρετανικά ΜΜΕ. Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 1,2 δις. ευρώ για το σύνολο των μετοχών, η αξία των οποίων εκτοξεύθηκε μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιούργκεν Κλοπ και τη σταδιακή μεταμόρφωση της ομάδας σε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με προοπτική για το μέλλον.

Σύμφωνα με βρετανική δημοσιεύματα, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και ήδη γίνεται διαπραγμάτευση για τον διακανονισμό του ποσού που προαναφέραμε.

Το όνομα του υποψήφιου επενδυτή κρατείται μυστικό, ωστόσο διέρρευσε πως είναι ο Σεΐχης Χαλιφά, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της οικογένειας Μανσούρ.

Ο Σεΐχης Χαλιφά είναι αδερφός του Σεΐχη Μανσούρ, ο οποίος κατέχει τη Μάντσεστερ Σίτι και η περιουσία του υπολογίζεται στα 45 δις. ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την αγγλική ομοσπονδία δόθηκε το «οκ», καθώς δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει την αγορά ομάδας από συγγενή ιδιοκτήτη άλλου κλαμπ της Premier League.

Η αξία των μετοχών της Λίβερπουλ, τις οποίες κατέχει αμερικανικός επενδυτικός όμιλος, ανέρχεται σε περίπου 1 δις. ευρώ. Ο αμερικανικός όμιλος είχε αγοράσει τη βρετανική ομάδα τον Οκτώβριο του 2010 με 450 εκατ. ευρώ. Εφόσον κλείσει το deal, θα έχουν βγάλει κέρδος περίπου 750 εκατ. ευρώ μέσα σε διάστημα 5,5 χρόνων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα