Ο ΠΑΟΚ στον τελικό, 3-1 σετ τον Ολυμπιακό

Αυτή τη φορά δεν έγινε η ανατροπή, της ανατροπής… ω ανατροπή κι έτσι ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 σετ τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ.

Κι αυτή τη φορά, βέβαια, υπήρχαν συγκινήσεις, αφού στα τρία πρώτα σετ έγινε χαμός, αλλά το παιχνίδι θα λέγαμε ότι κρίθηκε στο δεύτερο σετ και στο 2-5. Σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός νικούσε 0-1 στα σετ (22-25 από 19-16) και είχε μπει καλύτερα στο δεύτερο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, τότε, Γιάννης Καλματζίδης, πήρε το «τάιμ άουτ της ζωής του». Εκνευρισμένος και καθόλου… κάλμα, έβαλε τις φωνές στους παίκτες του και τους εξήγησε πως αν γίνει το 0-2 σετ μπορεί και να χαθεί το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν! Ο ΠΑΟΚ άλλαξε πρόσωπο, ισοφάρισε σε 1-1 σετ (έκανε το 9-13, 14-13 και τελικά το πήρε 25-23) και πήρε και το τρίτο με 25-22, αυτή τη φορά επιστρέφοντας από το 13-16. Με την ψυχολογία στα ύψη αυτή τη φορά δεν είχαμε θρίλερ και πήρε σχετικά εύκολα το τέταρτο σετ με 25-18.

Τα φετινά δραματικότατα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ολοκληρώθηκαν. Του χρόνου πάλι. Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φοίνικα Σύρου-Κηφισιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα