Τρεις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την ανεργία

Την ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων υποστήριξης που θα καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος των ανέργων, χρηματοδότησης νεανικών οικονομικών δραστηριοτήτων και στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά εκτιμώντας ότι με το τρίπτυχο αυτό θα αντιμετωπιστεί η ανεργία.

Το κόμμα καλεί την κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτυξιακό πακέτο.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής: «Η λογική ότι η αγορά μόνη της θα λύσει το ζήτημα  της ανεργίας είναι μια ιδεοληψία που ωθεί σε κυβερνητική ολιγωρία.

Χρειάζονται προγράμματα υποστήριξης που να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων, χρηματοδότηση της εκκίνησης νεανικών οικονομικών δραστηριοτήτων σε τομείς που η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και υποστήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό η χώρα πρέπει να διεκδικήσει την υποστήριξη των εταίρων σε ένα αναπτυξιακό πακέτο με στοχευμένες παρεμβάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα