«Θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της Ν.Δ. του Καραμανλή»

Με πρόεδρο τον Γιώργο Καρατζαφέρη και γενικό γραμματέα τον Τάκη Μπαλτάκο, θα πορευτεί η «Εθνική Ενότητα». Το νέο πολιτικό κόμμα που έρχεται να μπει σφήνα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, φιλοδοξώντας να διαδραματίσει καίριο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό του τόπου.

Το παρών στα… εγκαίνια του δεξιού, πατριωτικού και ευρωσκεπτικιστικού σχηματισμού, έδωσαν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, Βαΐτσης Αποστολάτος, Γιώργος Γεωργίου, Κώστας Αϊβαλιώτης και Μανούσος Ντουκάκης. Σε ερώτηση ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο κόμμα, οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος σημείωσαν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με πολιτικές προσωπικότητες. Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση για το αν είναι σε επαφή με πρώην στελέχη της ΝΔ όπως ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Αργύρης Ντινόπουλος ή με διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, απάντησαν θετικά.

Θέλοντας να δώσει το ιδεολογικό στίγμα του νέου κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι «θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή». Απαντώντας για τις σχέσεις τους με τους ψηφοφόρους της Χ.Α. ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Μας ενδιαφέρει το 7% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Είναι δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας ψηφοφόροι». Όσον αφορά στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος ο πρόεδρος της «Εθνικής Ενότητας» σημείωσε ότι «είμαστε κόμμα αντιμνημονιακό και ευρωσκεπτικιστικό. Και το μέγεθος του ευρωσκεπτικισμού μας μεγαλώνει ανάλογα με τις προσβολές των ευρωπαίων. Για το θέμα του ευρώ ανέφερα: Δεν ζούμε με τον φόβο της εξόδου από το ευρώ. Είναι προσβολή το 90% των βουλευτών να είναι μνημονιακοί. Σήμερα είναι γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες. Να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις».

Σχολιάζοντας τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τόνισαν ότι «ο Μητσοτάκης ανήκει στο Κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας… Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος, όπως και ο πατέρας του, από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο Κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα».

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφων για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη που ανήκαν στον ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε πως «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία, δικό τους πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα