Προπονητής Καλαμαριάς: «Καραστημένη διαιτησία!» (Video)

Καταγγελίες σοκ από τον προπονητή της Καλαμαριάς, Γιάννη Πολλαετίδη, μία μέρα μετά την ήττα της ομάδας του από το Λαγκαδά με 0-1 σε αγώνα για τη Football League 2!
Το ματς μεταξύ των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης στιγματίστηκε από το διαιτητικό τρίο, αλλά έχει κι άλλο παρασκήνιο, καθώς ο προπονητής των «Πόντιων» κατήγγειλε πως όλη την εβδομάδα πριν από το παιχνίδι δεχόταν ο ίδιος – και οι παίκτες του – τηλεφωνήματα που του ζητούσαν να «φιξάρουν» τον αγώνα (σκορ και ημίχρονο/τελικό) προκειμένου να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, καθώς ούτως ή άλλως οι διαιτητές είναι κανονισμένοι να «σφυρίξουν» υπέρ των φιλοξενούμενων.
Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή της Καλαμαριάς στο Metropolis 95,5 και δείτε και τρεις χαρακτηριστικές φάσεις (γκολ με υπόνοια οφ σάιντ, αυστηρή όσο δεν πάει αποβολή και πέναλτι που δεν πρέπει να ήταν).
«Μιλάμε για ανθρώπους θρασύδειλους που έπαιρναν με απόκρυψη και μιλούσαν ανώνυμα. Στην αρχή ήθελαν, χρησιμοποιούσαν και ωραίους όρους, να γυριστεί ένα έργο. Να πάμε σε ένα σκορ που ήθελαν αυτοί. Συγκεκριμένο σκορ, ημίχρονα, τελικά, στην αρχή ισοπαλία και μετά ήττα. Εμείς το αποκλείσαμε σε κάθε περίπτωση και μετά αυτοί είπαν “θα χάσετε ό,τι και να γίνει”.
Όλα τα τηλεφωνήματα ήταν ανώνυμα. Το μόνο που έλεγαν είναι ότι είμαστε από τη συγκεκριμένη ομάδα. Και έπαιρναν τηλέφωνο σε ποδοσφαιριστές όλη την εβδομάδα. Συνέβησαν πολλά περιστατικά. Συνεχόμενα τηλεφωνήματα. Μέχρι και το βράδυ πριν το ματς στις 23:00 είχαμε το τελευταίο τηλεφώνημα σε ποδοσφαιριστή μας. Του είπαν το ίδιο πράγμα. Και μετά την αρνητική απάντηση του ποδοσφαιριστή μας, του είπαν ότι θα το πάρουν το ματς “έτσι κι αλλιώς”. Το θέμα είναι πώς ήταν τόσο σίγουροι ότι θα το έπαιρναν έτσι κι αλλιώς. Το καταλάβαμε την επόμενη μέρα με την τριάδα που ήρθε να σφυρίξει το ματς.
Με το που ήρθε η τριάδα το πρώτο που ρώτησαν είναι τι αστυνομική προστασία υπάρχει. Δεν ρώτησαν εμένα προσωπικά αλλά το ακούσαμε. Αυτό ήταν το πρώτο μέλημά τους. Σε μία ερώτησή μου στο 10λεπτο, 20λεπτο που είπα στον βοηθό “παίζουν δύο ομάδες”, η απάντησή του ήταν “πήρες ένα φάουλ”. Στη φάση του γκολ που είναι οφσάιντ όταν λέω στο διαιτητή “σε εκθέτουν με αυτά που δίνουν”, η απάντησή του ήταν “δεν μπορώ εγώ να εκθέσω το βοηθό μου και να σφυρίξω οφσάιντ”
Η διαιτησία ήταν καραστημένη! Στημένη απλά είναι να δώσει ένα σφύριγμα, ένα πέναλτι όπως έδωσε, ένα οφσάιντ που άφηνε στα 2-3 μέτρα, αλλά να έδινε και εμάς κάποια σπόρια στο κέντρο. Εδώ δεν πήραμε σφύριγμα! Και στην αποβολή του γενικού διευθυντή μας πρώτα αποβάλλει εμένα. Και του λέω “για ποιο λόγο;”, γιατί δεν του μίλησα άσχημα, και η απάντησή του ήταν: “Τέλος πάντων κάποιος πρέπει να βγει. Και ας βγει ο κύριος από πίσω σου”. Τώρα αν το θεωρείτε εσείς απάντηση διαιτητή αυτό. Χωρίς λόγο δηλαδή κάποιος πρέπει να βγει;»
Δείτε τις φάσεις που διαμαρτύρεται η Καλαμαριά:
Το οφ σάιντ γκολ του Λαγκαδά (η κάμερα δεν προλαβαίνει τη φάση και δεν βρίσκεται καν στην ίδια ευθεία):

Δείτε την αποβολή και το πέναλτι (σε αυτές τις φάσεις φαίνεται πως οι διαιτητές αδικούν τον Απόλλωνα):

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα