Υποκλοπές

f1Στη Λευκάδα

Άδειασε η Βουλή καθώς έχει διακόψει τις εργασίες της για το Δεκαπενταύγουστο. Ο μόνος που παραμένει στο γραφεί του είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μειμαράκης ο οποίος ξέκλεψε δύο τρείς μέρες για να βρεθεί στη Λευκάδα όπου εθεάθη να γευματίζει στη Λυγιά, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με παρέα κομματικών στελεχών του νησιού. Λίγες ανάσες χρειάζονται γιατί ο χειμώνας αναμένεται βαρύς πολιτικά  για όλους.

 

 

Η οικογένεια

f2

Κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν με χτυπήματα κάτω από τη μέση τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με αρμοδιότητα να συντονίζει το κυβερνητικό έργο. Του προσάπτουν ότι ξέχασε τη Θεσσαλονίκη. Το μόνο που δεν διανοήθηκε ποτέ να πράξει. Το αντίθετο μάλιστα. Μόνο τη Θεσσαλονίκη σκέφτεται. Και για ένα ακόμη λόγο. Ζει εκεί η οικογένεια του, η οποία  πληρώνει το μάρμαρο της ενασχόλησής του με τα κοινά.

 

 

Αντιδράσεις

f3

Αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μετά τους  Π. Κουκουλόπουλο,     Π. Ρήγα και ο Θ. Μωραίτης δεν συζητάει ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Κι είμαστε ακόμα στην αρχή της συζήτησης αυτής όταν θα έρθει στη Βουλή τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για την κυβέρνηση. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με μείζον κοινωνικό ζήτημα και διλλήματα δεν υπάρχουν.

 

 

Νέο μνημόνιο…

f4

Έως τη ΔΕΘ αναμένεται να ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία της δικομματικής κυβέρνησης, η οποία και θα έχει τη μορφή «εθνικού σχεδίου για τη χώρα», όπως ενημέρωσε, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του Κινήματος που είναι μέλη της κυβέρνησης, σε σύσκεψη που είχαν υπό την προεδρία του. Μήπως μιλάμε για ένα νέο μνημόνιο και δεν το έχουμε καταλάβει; Οπότε βράσε όρυζα!

 

Κλήση για ΚΤΕΟ

f5

Σε ένα από τα συνήθη μπλόκα της επί της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, στο ύψος του Μονολιθίου, η Τροχαία Πρέβεζας σταμάτησε κι έναν βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αρκετοί πολίτες που περνούσαν από το σημείο, είδαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά να κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και να δίνει τα χαρτιά του για έλεγχο στους αστυνομικούς. Οι άνδρες της Τροχαίας διαπίστωσαν πως το αυτοκίνητο του βουλευτή δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ και του «έκοψαν» το ανάλογο πρόστιμο. Φεύγοντας μάλιστα από το σημείο ελέγχου, ο βουλευτής ζήτησε από τους αστυνομικούς να ελέγξουν και διερχόμενο αλλοδαπό ασιατικής καταγωγής, που περνούσε από το σημείο με ένα ποδήλατο.

 

Συναντήσεις…

f6

Το ένα μετά το άλλο διαδέχονται εν μέσω θέρους, τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών σε περίπτωση που ο Σαμαράς στήσει κάλπες το Φθινόπωρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκαν ραντεβού μεταξύ συνεργατών του Βενιζέλου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πηγές επιχειρήθηκε προσέγγιση και με Κουβέλη η οποία όμως προς το παρόν πάγωσε από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

 

 

 

Σιγή ασυρμάτου

f7

Σιγή ασυρμάτου επικρατεί από την αντίπερα πλευρά του Ατλαντικού για τις πολύ σημαντικές επαφές που έχει αυτές τις ώρες ο Σαμαράς με Αμερικανούς αξιωματούχους ενόψει της συνάντησης του με Ομπάμα. Το … κύκλωμα έχει κλείσει και πέραν των τυπικών, δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση προς την πλευρά Βενιζέλου μετά τις … λαδιές του υπουργού Εξωτερικών με τους Κούρδους και το Σκοπιανό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αμερική μόνον με τους πλέον έμπιστους και σταθερούς συνεργάτες του.

 

 

Με τα ουσιώδη

f8

«Ο Άδωνις είναι έξυπνος άνθρωπος», σημειώνει στο Facebook o πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος, άνθρωπος με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε θέματα πολιτικής της Υγείας, προκειμένου όμως να συμπληρώσει «μακάρι να ασχοληθεί και με τα ουσιώδη»… Σε μία ανάρτηση που ξεκινά με τη διαπίστωση ότι «η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ ξεκινά από την Παμμακάριστο και την Αγία Βαρβάρα» και την επισήμανση «κάτι είναι και αυτό», ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, περιγράφει την κατάσταση στην χώρα μας ως εξής : «Έχουμε βέβαια ακόμα το παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ στο πλήθος μαγνητικών/αξονικών τομογραφιών, πιο πάνω και από τις ΗΠΑ και το κοινοτικό αρνητικό ρεκόρ στην άκριτη χρήση αντιβιοτικών (πρώτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρώπης) και στους τοκετούς με καισαρική τομή. Η Ελλάδα είναι επίσης τρίτη παγκόσμια σε υπερπληθυσμό γιατρών (μετά την Κούβα και τη Λευκορωσία) και έχει τους περισσότερους οδοντιάτρους και τα περισσότερα φαρμακεία ανά 1000 κατοίκους στην Ευρώπη. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που δεν έχει μηχανισμούς μέτρησης του κόστους, της ποιότητας και της παραγωγικότητας των νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας. Είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν έχει οργανωμένα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Έχουμε και άλλες 20-25 τέτοιου είδους πρωτιές στην Ευρώπη (όπως την πρωτιά στις πλαστικές επεμβάσεις)». Ε, και κατόπιν τούτου, καλεί τον υπουργό Υγείας, να ασχοληθεί και με τα ουσιώδη…

 

Για το ΠΑΜΕ

f9

Την μήνιν του ΚΚΕ προκάλεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης. Με  αφορμή την υπόθεση πώλησης του 902, υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι αν το ΠΑΜΕ –η συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ- θέλει να είναι αξιόπιστο και να τα έχει καλά με τον εαυτό του, θα πρέπει τα μέλη του να πάνε στις εγκαταστάσεις του 902 και να κάνουν κατάληψη υπέρ των εργαζομένων που θα βρεθούν στον δρόμο. Αυτή, η μεταξύ αστείου και σοβαρού προτροπή του, ήταν ικανή για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του παρόντα στο πάνελ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου. Ε, δεν θα ανεχόταν εύκολα να του βγει από …αριστερά, ο εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενος συνομιλητής του…

 

 

Νέα τηλέφωνα

F10

Κάθε μετακόμιση φέρνει αλλαγές. Έτσι και στο ΠΑΣΟΚ, που φεύγοντας από την Ιπποκράτους με προορισμό το ιστορικό κτήριο της Χαριλάου Τρικούπη, που σφύζει ξανά μετά από χρόνια από ζωή, στελέχη και υπάλληλοι καλούνται να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς. Οι αλλαγές πάντως έρχονται μάλλον ομαλά εν μέσω θέρους και ξεκίνησαν από τα …τηλέφωνα. Όπως ενημερώθηκαν αρμοδίως οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, το γραφείο Τύπου του κόμματος διαθέτει πλέον τρεις νέες γραμμές.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα