«Δώστε 20 δισ. στην Ελλάδα για επενδύσεις»

Τη διάθεση 15 με 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για επενδύσεις προτείνει ο Τσαρλς Νταλάρα θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό η οικονομία της χώρας μας θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί. Αντίθετα, εκτιμά ότι η επιμονή στη λιτότητα δεν είναι δυνατόν οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), ο οποίος εργάζεται πλέον σε εταιρία Ιδιωτικών Επενδυτικών Κεφαλαίων, παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung» και μέσω αυτής καταδεικνύει έναν άλλον δρόμο για να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. «Εάν η Ευρώπη με την ουσιαστική συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν πρόθυμη να διαθέσει 15 μέχρι 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για επενδύσεις, η οικονομία της χώρας θα είχε πραγματική ευκαιρία να σταθεροποιηθεί», τόνισε ο Νταλάρα.

Κατέστησε, όμως, σαφές ότι σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει παράλληλα να ληφθούν επείγοντα μέτρα απορρύθμισης, περισσότερης διαφάνειας, μεταρρύθμισης των φορολογικών δομών και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ ώστε όλο το «πακέτο» να αποδώσει καρπούς.

Σε άλλο σημείο, ο Νταλάρα επικρίνει εκείνους που επιμένουν ότι μόνο η λιτότητα μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην κρίση. «Μια χώρα δεν σώζεται με τέτοιες υποθέσεις», είπε ο πρώην επικεφαλής του IF, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην υλοποίηση τέτοιους είδους πολιτικών με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

«Αν εξαιρέσει κανείς περιόδους πολέμου, δεν υπήρξε στο παρελθόν άλλη χώρα που να βίωσε μείωση στην οικονομική της απόδοση σε ποσοστό 25%», πρόσθεσε ο Νταλάρα. Και κατέληξε: «Όσο καιρό οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που δεν αποδέχονται χωρίς αντίδραση κάθε μεταρρύθμιση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα