Ξέσπασε «πόλεμος» Βενιζέλου – Σηφουνάκη για τον Βγενόπουλο

«Θερμό επεισόδιο» ανάμεσα σε Ευάγγελο Βενιζέλο και Νίκο Σηφουνάκη, με αφορμή τον επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλο, λίγα 24ωρα πριν τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Με επιστολή του προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «Επίκαιρα», ο πρώην υπουργός, Νίκος Σηφουνάκης, καταγγέλλει «θάψιμο» των δηλώσεών του από τον κ. Βενιζέλο σχετικά με τη δικαστική διαμάχη που έχει με τον ισχυρό άνδρα της MIG, μετά από πληθώρα αγωγών του τελευταίου, ενώ κάνει λόγο και για μυστική συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Βγενόπουλου στο γραφείο του πρώτου στο Κολωνάκι τον περασμένο Δεκέμβριο. Σκληρή ήταν η αντίδραση του τέως προέδρου του Κινήματος, ο οποίος χαρακτήρισε «θεσμικά ανατριχιαστικά» όσα υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, για τον οποίο σημειώνει ότι «λέει ό,τι ακριβώς λέει και ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης και τα γνωστά φερέφωνά του».

Όπως εξηγεί ο κ. Βενιζέλος, «η άποψη του κ. Σηφουνάκη είναι ότι όταν μια υπόθεση αφορά τον κ. Βγενόπουλο (με τον οποίο είχε ο ίδιος αντιδικία) ή κάποιον για τον οποίο έχουμε κακή γνώμη ή αντιπαθούμε δεν έχουν καμία σημασία οι καταγγελίες της αρμόδιας εισαγγελέως εφετών και ο κ. Παπαγγελόπουλος μπορεί να κάνει ότι θέλει. Το μέτωπο υποστήριξης του κ. Παπαγγελόπουλου είναι, όπως φαίνεται, περιέργως ευρύ και πολιτικά και επιχειρηματικά απροκάλυπτο».

Ταυτόχρονα, παραδέχεται ότι συναντήθηκε με τον Α. Βγενόπουλο και προαναγγέλλει κλήση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στον… καυγά και το Μαξίμου
Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και η κυβέρνηση, με το γραφείου του πρωθυπουργού να ζητά με επίσημη ανακοίνωσή του «έστω και την ύστατη στιγμή από τον κ. Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα» και προσθέτει ότι «όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο το σύστημα Μητσοτάκη-Σαμαρά-Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου».

Να σημειώσουμε, πως το περιοδικό φέρνει στο φως και επιστολή του πρώην προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, Δημήτρη Τσιρώνη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση
«Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο αδυνατεί να καταλάβει τις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…», σχολίασε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας τα όσα είπαν ΝΔ και Ευάγγελος Βενιζέλος, επεσήμαναν ότι «όταν η συζήτηση έρχεται στα θέματα διαπλοκής, η ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε πριν από λίγο να εκδώσει μια ανακοίνωση, στην οποία βλέπει «φερέφωνα της κυβέρνησης» εντός του κόμματός του και, πουθενά, φυσικά, υποθέσεις διαπλοκής και απόπειρες συγκάλυψης. Επί της ουσίας, βέβαια, καμία απάντηση».

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν ακόμη ότι «δεν πρόκειται για «μια υπόθεση που αφορά τον κ. Βγενόπουλο» αλλά για «την αρχειοθέτηση μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Βγενόπουλο». Ως δεινός χειριστής της ελληνικής γλώσσας, ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι διατυπώσεις έχουν την σημασία τους. Κατά τα λοιπά, το αν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, από ποιους, για ποιες υποθέσεις και για ποιόν σκοπό, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε την ερχόμενη Τρίτη στην Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα