Δημοσκοπική “ανάσα” για τον Λέτα

Δημοσκόπηση της εταιρείας IPR Marketing που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Tre αναφέρει πως η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού Ενρίκο αγγίζει το 47%, ωστόσο εκείνη του συνόλου της κυβέρνησής του δεν ξεπερνά το 37%. Σχετικά με το έργο της κυβέρνησης, το 50% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς χρονικούς περιορισμούς, το 37% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών μετά την ψήφιση εκλογικού νόμου, ένα 9% επιθυμεί άμεσα εκλογές, ενώ ένα 4% δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου η κεντροδεξιά συμμαχία συγκεντρώνει ένα 34,5%, η κεντροαριστερά 33%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο το 19% και η κεντρώα Επιλογή Πολιτών το 6,3%.

 

“Ζητούν το κεφάλι” του Μπερλουσκόνι

Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 58% των ερωτηθέντων απάντησε ό,τι δεν επιθυμεί να απονεμηθεί χάρη στον Καβαλιέρε, το 34% τάχθηκε υπέρ αυτού, ενώ ένα 8% δεν εξέφρασε άποψη επί του θέματος. Επίσης το 62% των Ιταλών θεωρεί ό,τι η επικύρωση της καταδίκης του Μπερλουσκόνι από τον Άρειο Πάγο θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, το 27% δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις ενώ το 11% δεν εξέφρασε γνώμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα