Οριστικό, δεν κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς!

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, ένα μεγάλο ελληνικό παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί λόγω διαμαρτυρίας ενός εκ των δύο αντιπάλων. Μετά το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποφασίστηκε οριστικά η ομάδα να μην κατέβει στη ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο Φάληρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Ανδρέα Παππά στην Τούμπα.

Πρέπει να γυρίσουμε 37 χρόνια πίσω για να δούμε αντίστοιχη απόφαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τότε ήταν ο Ολυμπιακός που δεν δέχθηκε να κατέβει στο μπαράζ με την ΑΕΚ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία του Παμπορίδη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής ΟΦΗ-Ολυμπιακός 3-3. Βέβαια, εκείνη η σεζόν είχε κι άλλα… παρασκήνια, καθώς παίκτες του Απόλλωνα, της Ρόδου και των Ιωαννίνων είχαν καταγγείλει απόπειρες δωροδοκίας εις βάρος τους για μειωμένη απόδοση στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, εκκρεμούσαν δίκες και οι «γλώσσες» της εποχής έλεγαν πως οι Πειραιώτες δεν κατέβηκαν στη ρεβάνς για να ξεχαστούν οι υποθέσεις. Μετά το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό για να πάψουν οι… δωροδοκίες.

Ο ΠΑΟΚ έχει πρωταγωνιστήσει και σε μία ακόμη υπόθεση, αποχώρησης κατά τη διάρκεια αγώνα με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ (διαμαρτυρόμενος και πάλι για τη διαιτησία), ενώ στην πραγματικότητα «αποχώρηση» ήταν και η πράξη τριών παικτών της ΑΕΚ (Βάιος Καραγιάννης, Τραϊανός Δέλλας και Μιχάλης Καψής) να υποδυθούν τους τραυματίες σε ματς Κυπέλλου με τον ΟΣΦΠ στο «Νίκος Γκούμας», με το σκορ στο 1-1 και μία εκτός πραγματικότητας σφαγιαστική διαιτησία κατά της Ένωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα