«Πρόβα μνημονιακής οικουμενικής το Συμβούλιο Αρχηγών»

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ» ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ

«Πρέπει να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ρατσισμό. Η Ελλάδα με ευθύνη της Ευρώπης και της Τουρκίας γίνεται ένα μεγάλο στρατόπεδο εγκλωβισμού αλλά δεν θα πρέπει να τα βάζουμε με τους μετανάστες», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι μεταξύ άλλων «βλέπαμε το κύμα να έρχεται και έπρεπε να έχουμε προετοιμαστεί, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και οι πρόσφυγες. Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι εθελόδουλη. Η Ελλάδα θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της και να αναλάβει πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση. Θα έπρεπε να είχαμε ασκήσει πιο νωρίς θέμα “βέτο” με αφορμή το Brexxit».

«Τι μας προσφέρει η συνθήκη Σένγκεν;” αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε:

“Είμαστε στη Σένγκεν, με κλειστά τα χερσαία μας σύνορα και τις ευρωπαϊκές χώρες να μην δέχονται πρόσφυγες. Τη Σένγκεν την έχουν τελειώσει. Θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες ήδη απέναντι σε όσους παραβιάζουν τις αποφάσεις. Πρωτοβουλίες ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε χώρες και πρωθυπουργούς που εγκληματούν κατά των προσφύγων που πνίγονται. Αν τις έκανε κάποια άλλη χώρα π.χ Ιράν ή η Β. Κορέα, θα είχε ξεσηκωθεί ολόκληρος ο πλανήτης. Είμαστε αιχμάλωτοι και όμηροι δογμάτων».

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του άλλοτε “συντρόφου” του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός “πήγε να “διασκεδάσει” τον πανικό του και το αδιέξοδο του, μιας μνημονιακής πολιτικής, όμως ανεπιτυχώς”.

“Οι Έλληνες πολίτες ζουν το πρόβλημα, τον εφιάλτη της συνέχισης αυτής της πολιτικής της μνημονιακής υποδούλωσης», είπε ο κ. Λφαζάνης συμπληρώνοντας: «Για ποια διαγραφή του χρέους, μίλησε ο πρωθυπουργός; η Ελλάδα έχει υπογράψει στο 3ο μνημόνιο ότι δεν θα ανακινήσει θέμα διαγραφής χρέους. Η συζήτηση γίνεται περί της αναδιάρθρωσης και αυτό δεν αποτελεί διέξοδο για τη χώρα. Το χρέος πρέπει να διαγραφεί γιατί είναι επονείδιστο και απεχθές αλλά κυρίως μη βιώσιμο».

«Η πορεία της κυβέρνησης προσομοιάζει με εκείνη του Σαμαρά και του Παπανδρέου. Το συμβούλιο αρχηγών είναι πρόβα μνημονιακής-οικουμενικής κυβέρνησης. Γίνονται διεργασίες στο παρασκήνιο, οι οποίες σκοντάφτουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία. Ο Τσίπρας θέλει να είναι αυτό το πρόσωπο, πράγμα που δεν είναι αποδεκτό από τα άλλα κόμματα».

«Στη Λαϊκή Ενότητα θέλουμε να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας. Και σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανείς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα