Ο Πολάκης προτίμησε τον φραπέ από την ολομέλεια

Πυρ και μανία είναι στο Ποτάμι με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Πάυλο Πολάκη, ο οποίος προχώρησε σε θρασύτατο εμπαιγμό της Βουλής, καθώς προτίμησε να πιει τον καφέ του στο καφενείο της Βουλής από το απαντήσει σε ερωτήσεις του Κώστα Μπαργιώτα.

Αρχικά, ο προεδρεύων της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, ενημέρωσε πως ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να παραστεί στην Ολομέλεια και να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα, «λόγω φόρτου εργασίας».
Ωστόσο από τα έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου παρατήρησε ότι «Πρόεδρε ο υπουργός που είπατε ότι δεν μπορεί να έρθει λόγω φόρτου εργασίας, είναι αυτή την ώρα στο καφενείο της Βουλής».  Δηλαδή ελάχιστα μέτρα από την αίθουσα της Ολομέλειας.
Τον κ. Κεγκέρογλου επιβεβαιώνουν και δεκάδες άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τον υπουργό να περιφέρεται στους διαδρόμους της Βουλής.
Ο Κώστας Μπαργιώτας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πολάκη μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεν απαντάει ο κ. Πολάκης σε ερωτήσεις.

“Συστηματικά περιφρονεί την κοινοβουλευτική διαδικασία” είπε ο κ. Μπαργιώτας και κατήγγειλε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χθες ενώ του τέθηκε επίκαιρη ερώτηση επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και δεν απάντησε ποτέ.  Όπως είπε ο κ. Μπαργιώτας η ερώτηση αφορούσε τις ΜΕΘ, που είναι υπερπλήρεις, και το θέμα των μεταμοσχεύσεων.

Ανακοίνωση

Λίγο αργότερα υπήρξε και ανακοίνωση του Ποταμιού: “Φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Για πολλοστή φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ακύρωσε την συζήτηση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης, που αφορούσε την τραγική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση στο κοινοβούλιο, ο κ. Πολάκης άραξε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του, την ώρα που θα έπρεπε να παρευρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας. Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο «πολύς» κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή, ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο, ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του”.

Ο Θεοχάρης

Στο μεταξύ έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο Χάρης Θεοχάρης στην κυβέρνηση για την απομάκρυνση του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. «Σφακιανάκης-Σταυρόπουλος έφυγαν γιατί δούλευαν. Η φαυλότητα ΣΥΡΙΖΑ έχει και όρια. Ως πότε θα ανεχόμαστε;», έγραψε ο βουλευτής του Ποταμιού στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. O κ. Θεοχάρης σχολιάζει μάλιστα και την απομάκρυνση του  κ. Σγουρίδη. «Έφυγε γιατί είπε την αλήθεια», έγραψε.

Αλλά και σε αυτό το θέμα υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του Ποταμιού: “Η απομάκρυνση του Σταύρου Σταυρόπουλου και η υποβάθμιση του Μανώλη Σφακιανάκη αποτελούν σοβαρό πλήγμα για την ΕΛΑΣ. Ο κ. Σταυρόπουλος, επί σειρά ετών υπεύθυνος για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, εξιχνίασε δεκάδες ανθρωποκτονίες και υποθέσεις απαγωγών. Αποτέλεσε υπόδειγμα αξιωματικού τόσο για τις ικανότητες όσο και για το ήθος του, προσόντα που δεν εκτιμώνται από την κυβέρνηση. Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό της και καθολική αναγνώριση του έργου της από την κοινωνία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθανθεί ότι η μάχη απέναντι στο οργανωμένο και στο ηλεκτρονικό έγκλημα θα είναι αδιάκοπη και ανεπηρέαστη από κομματικές παρεμβολές. Δυστυχώς η πολιτεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν εγγυάται ότι η ασφάλεια των Ελλήνων είναι υπέρτατο αγαθό”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα