“Δεν έχουμε σχέδια για μία συνεχή στρατιωτική παρουσία στη Συρία”

“Δεν έχουμε σχέδια για μία συνεχή στρατιωτική παρουσία στη Συρία” δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΤIME.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν η Μόσχα σχεδιάζει να βοηθήσει τον Μπασάρ αλ Ασαντ στην εκπλήρωση του στόχου του για την αποκατάσταση του ελέγχου του καθεστώτος της Δαμασκού στο σύνολο της συριακής επικράτειας ο Μέντβέντεφ δήλωσε ότι: Δεν έχουμε σχέδια για μία συνεχή παρουσία στη Συρία. Έχουμε έναν απολύτως πεπερασμένο, συγκεκριμένο στόχο.

Την Κυριακή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να συμφώνησαν σε μια προσπάθεια εφαρμογής εκεχειρίας και από τις δύο πλευρές στην περιοχή της Συρίας, σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν απο το Κρεμλίνο.

Ενώ σε ανακοίνωση του Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι: «O πρόεδρος Ομπάμα τόνισε τη σημασία που έχει τώρα η Ρωσία να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο τερματίζοντας την αεροπορική εκστρατεία της εναντίον των δυνάμεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα