Πολίτης ο Πεπ Γουαρδιόλα!

Όπως το συνηθίζει ο Πεπ Γουαρδιόλα, ορίζει το επαγγελματικό του μέλλον μία ώρα αρχύτερα, ή μάλλον γύρω στις 150 μέρες νωρίτερα. Ο Καταλανός προπονητής δεν το κούρασε ιδιαίτερα, «ζύγισε» όλες τις προτάσεις του και κατέληξε στο «πρότζεκτ» της Μάντσεστερ Σίτι στην οποία θα εργαστεί για τα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο φυσικά την κατάκτηση του Champions League.

Ο Γουαρδιόλα συμφώνησε σε όλα με τους Άραβες ιδιοκτήτες της Σίτι –υπέγραψε ήδη προσύμφωνο – και θα κληθεί να ανεβάσει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά τη δεύτερη δημοφιλέστερη ομάδα της πόλης, αγνοώντας την προοπτική της Γιουνάιτεντ, ποιος ξέρει γιατί. Οι «μπέμπηδες» έχουν βαρύτερη κληρονομία και ιερό καθήκον να επανέλθουν στις επιτυχίες, κάτι που ίσως δεν ήθελε να επωμιστεί ο Πέπε. Στη Σίτι τα πράγματα είναι διαφορετικά, η ομάδα διαθέτει μία νέα πνοή και μία φρεσκάδα που μάλλον φάνηκε πιο οικεία στον Καταλανό προπονητή.

Άλλωστε, η Γιουνάιτεντ είναι ένας οργανισμός που πορεύεται βάση μία σταθερής μηχανικής και προτιμά μακρόχρονες προπονητικές θητείες κι ως γνωστόν ο Γουαρδιόλα βαριέται εύκολα. Πλέον, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με αγωνία να δει αν ο 45χρονος τεχνικός θα καταφέρει και στη Σίτι το ίδιο, να δημιουργήσει ένα θεαματικό ποδοσφαιρικό μοντέλο, αλλά σε μία ομάδα με ελαφρύτερη φανέλα απ’ ότι η Μπάρτσα και η Μπάγερν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα