«Η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τους κρατικούς μηχανισμούς»

Την πίστη του ότι η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών «θα είναι το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο της κυβέρνησης και τελικά ο πολιτικός της τάφος» εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τους κρατικούς μηχανισμούς προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και αξιολόγησε ότι απειλείται με πρόβλημα χρηματοδότησης. Στο ίδιο πλαίσιο ενέταξε και το προσφυγικό υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει ανικανότητα έκφρασης συνολικής εθνικής θέσης που μας εμποδίζει να συναινέσουμε και βοηθήσουμε στο προσφυγικό». Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτίθεται στη δικαστική εξουσία αλλά και στις ανεξάρτητες αρχές. Προέβλεψε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να προσδιορίσει τον αριθμό των αδειών διότι ακόμα και ο νόμος αυτός ελέγχεται δικαστικά.

Καταλήγοντας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διερωτήθηκε: «Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής; Ο κοινός παρονομαστής είναι η κρίση των θεσμών, το πρόβλημα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου ακριβώς επειδή η εξουσία έχει γίνει ωμή, δεν έχει να πει τίποτα μεγαλεπήβολο, δεν έχει να πει τίποτα, το οποίο να είναι γοητευτικό, δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα, απολογείται για τις ανακολουθίες, τις αντιφάσεις, τη σκληρότητα των μέτρων, την ανικανότητα, την αναποτελεσματικότητα.

Τι νομίζει ότι κάνει; Ότι ελέγχει τους μηχανισμούς του κράτους και ότι, ελέγχοντας τους μηχανισμούς του κράτους, θα παρατείνει τον βίο της ωμής εξουσίας. Ματαιοπονείτε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα