Φουρτούνες στο Ποτάμι

Σε καθημερινή βάση πλέον είναι οι αναταράξεις στο Ποτάμι και παρά το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης διατηρεί την ψυχραιμία στη βάση τα έχουν χαμένα στην κυριολεξία.

Μετά τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του ο Χάρης Θεοχάρης ήρθε και δεύτερο χτύπημα, πιο ηχηρό αυτή τη φορά, από τον Ιάσονα Φωτήλα. Ο βουλευτής Αχαΐας πρότεινε τη σύμπλευση του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Σήμερα η πολιτική δύναμη με τα περισσότερα και πιο έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με ένα πιο σαφή προσανατολισμό προς τη αποτελεσματικότητα και το ρεαλισμό είναι η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε.

Η συγκεκριμένη δήλωση όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αμηχανία στην Σεβαστουπόλεως κάτι που δείχνει και η επίσημη αντίδραση του κόμματος με τον ακόλουθο σχολιασμό:  «Άλλη μια άποψη λοιπόν στο τραπέζι. Υπομονή μέχρι το συνέδριο».

Ο Τσιόδρας

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, δήλωσε:  «Υπάρχουν διάφορες απόψεις όπως αυτές του κ. Φωτήλα. Δεν συμμερίζονται όμως πολλοί αυτήν την άποψη του κ. Φωτήλα. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με το τμήμα του πολιτικού σχεδιασμού. Ειπώθηκαν πολλές γνώμες. Όμως η γνώμη του κ. Φωτήλα δεν ειπώθηκε», είπε και πρόσθεσε:  «Περίμενα να ακούσω την άποψή του στα όργανα και όχι στα κανάλια», είπε ο κ. Τσιόδρας.  Κατέληξε δε πως «αυτήν την άποψη να την καταθέσει στο συνέδριο και εκεί να διεκδικήσει να γίνει πλειοψηφία. Αλλά τώρα στο Ποτάμι δεν είναι αυτή η άποψη κυρίαρχη».

Ο Λυκούδης

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος κινείται σε αντίθετη ρότα και πιέζει τον επικεφαλής του Ποταμιού να ξεκινήσει συζητήσεις με την Φώφη Γεννηματά, ώστε να μετάσχει το Ποτάμι στην προσπάθεια για την δημιουργία του 3ου πόλου. “Δεν αμφισβητείται ο Θεοδωράκης στο Ποτάμι αλλά αυτό που είναι υπό συζήτηση είναι τα πολιτικά χαρακτηριστικά μας” ανέφερε ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ υπογράμμισε πως η πρόταση της Γεννηματά είναι επίσημη αναγνώριση πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη που είχε φτιάξει δεν είναι η Κεντροαριστερά.

«Κατ’ αρχήν να δούμε τη διάσταση της πρότασης της κυρίας Γεννηματά. Εγώ τη βρίσκω ενδιαφέρουσα και θετική, επειδή είναι η επίσημη αναγνώριση, υπό μία έννοια, ότι αυτό το οποίο τόσο καιρό διαλαλούσε, ότι είναι η Κεντροαριστερά, δηλαδή η Δημοκρατική Συμπαράταξη που είχε φτιάξει, δεν είναι αυτό που έλεγε. Ήταν απλώς αυτό που όλοι λέγαμε, μία θεμιτή μεν, αλλά προφανής διάθεση διεύρυνσης της πολιτικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν αυτό η Κεντροαριστερά» ανέφερε ο κ. Λυκούδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο Σπύρος Λυκούδης σημείωσε πως ένα από τα προβλήματα που έχει το Ποτάμι είναι ότι « δεν έχει αποσαφηνίσει πλήρως την πολιτική του ταυτότητα και τον στρατηγικό του προσανατολισμό» .

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα