Επίθεση Ν.Δ. για ΕΣΡ και διορισμούς

Για εθιμοτυπικούς λόγους, όπως έλεγαν από την Συγγρού, έγινε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. Κάτι που φάνηκε και από το ψυχροπολεμικό κλίμα που εντάθηκε το πρωί της Τρίτης με τις επιθέσεις ένθεν κακείθεν για τους διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δυο πολιτικοί αποφάσισαν να έχουν την πρώτη τους αναγνωριστική συνάντηση μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και με το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί την νέα ηγεσία της Ν.Δ. για ένα μείγμα «ακροδεξιάς» νοοτροπίας και «νεοφιλελεύθερης εμμονής» και την αξιωματική αντιπολίτευση να επιτίθεται με σφοδρότητα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Η συνάντηση αντιμετωπίζεται ως η πρώτη αντιπροσωπευτική ένδειξη της πολιτικής ατμόσφαιρας που θα επικρατήσει το προσεχές διάστημα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τις δύο πλευρές να έχουν ήδη φανερώσει τις διαθέσεις τους. Το μεν Μέγαρο Μαξίμου δια των επιθέσεων κατά της ηγεσίας της Ν.Δ., η δε αξιωματική αντιπολίτευση με μία κίνηση που εκδηλώθηκε την Δευτέρα, βάλλοντας απευθείας στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε δύο όρους προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα στην διάσκεψη των προέδρων, με αντικείμενο την σύνθεση και την συγκρότηση σε σώμα του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης:

α) τον περιορισμό των εξουσιών του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, ο οποίος βάσει του νέου νόμου έχει την αρμοδιότητα για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, το τίμημα, κ.ά.
β) την μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση στο ίδιο το ΕΣΡ, το οποίο ως ανεξάρτητη αρχή θα πρέπει να αναλάβει να φέρει σε πέρας όλη τη διαδικασία χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις. Από τη Συγγρού είχαν καταστήσει σαφές εκ προοιμίου ότι δεν επρόκειτο να συναινέσουν στην εκλογή νέων μελών της Αρχής, κάτι που απαιτεί βάσει Συντάγματος πλειοψηφία 4/5 στη διάσκεψη των προέδρων.

Η κυβέρνηση έχει χάσει την αυτοπεποίθηση των προηγούμενων μηνών και στη Ν.Δ. επικρατεί ευφορία μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία. Εξ αντανακλάσεως, αυτή η δυσμενής κατάσταση στην οποία περιέρχεται σταδιακά η κυβέρνηση είναι η καλύτερη αφετηρία για τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αρχίσει την αντεπίθεσή του και να δημιουργήσει καλύτερους όρους στην αναμέτρηση «ένας με έναν» απέναντι στον Πρωθυπουργό.

Οι διορισμοί

Λίγες ώρες πριν από το τετ α τετ, η Ν.Δ. επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς συγγενών και στελεχών του στο Δημόσιο.  Ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε λόγο για «έφοδο κατάληψης του κράτους».

«Την ώρα που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας», τόνισε σε δήλωσή του και προσέθεσε: «Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία».

«Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία», κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα