Χάρισε απλόχερα γέλιο η… ατάκα Βερναρδάκη

Προκλητικός απέναντι στην κοινωνία αλλά και την… κοινή λογική εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όχι μόνο τάσσεται στο πλευρό του ράπερ – γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό των συγγενών του ως μετακλητών στο Δημόσιο με το επιχείρημα των παππούδων στο… ΕΑΜ, αλλά φέρνει ως παράδειγμα για να πείσει ότι έχει δίκιο τους… Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Βερναρδάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι και εκείνοι διορίζουν «ημετέρους».

«Δηλαδή ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμβούλους της επιλογής του προέδρου των ΗΠΑ; Δηλαδή αμφισβητείται το δικαίωμα ένα πολιτικό πρόσωπο να έχει ένα γραφείο ως Chef de Cabinet; Ο κ. Ολάντ δεν έχει στα Ηλύσια Πεδία δικούς του συμβούλους;», διερωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης. Ο αναπληρωτής υπουργός, μάλιστα, απέρριψε τα περί διορισμών και προσέθεσε: «Η μητέρα του συντρόφου (γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ) που είναι ακτιβίστρια δεν μπορεί να προσφέρει τις νομικές της υπηρεσίες σε ένα πολιτικό γραφείο;».

Σύμφωνα με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη «θα υπήρχε θέμα αν είχαμε μία βιομηχανία παραγωγής μετακλητών, που δεν έχουμε. Αν είχαμε σύστημα διορισμών στο δημόσιο με αυτή τη διαδικασία, που δεν έχουμε. Επομένως έχουμε ως κεντρική επιλογή μάλιστα να το εντάξουμε στα οργανογράμματα επισήμως και νομίζω ότι το θέμα τελειώνει εδώ πέρα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα