Οι προσκλήσεις της Φώφης

Σε νέα βάση μπαίνει η πορεία της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, μετά από την παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά με την οποία προτείνει ουσιαστικά έναν νέο φορέα στον χώρο, που θα αποτελείται από αυτοτελή κόμματα και κινήσεις, πλην όμως θα πορεύεται ενιαία υπό έναν αρχηγό που θα εκλεγεί από τη βάση.

«Η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για τα πρόσωπα και τις διαδικασίες», επανήλθε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Ο επικεφαλής της συμπαράταξης, θα βγει από τις εκλογές από τον λαό και όποιος θέλει να διεκδικήσει την προεδρία θα απευθυνθεί στη βάση, η οποία θα έχει τον τελικό λόγο για εξελίξεις και πρόσωπα», σημειώνει, με την ίδια να προτίθεται να είναι υποψήφια για τη θέση του επικεφαλής του σχήματος, αλλά να μη διστάζει να κάνει και ένα βήμα πίσω, αν κρίνει πως αυτό θα είναι επ’ ωφελεία του και σε κάθε περίπτωση να ξεκαθαρίζει ότι η εκλογή αρχηγού θα γίνει από τη βάση και με ανοιχτό μητρώο ως την ημέρα της κάλπης. «Για να υπάρξει αυτό το άνοιγμα, για να πετύχουμε την ενότητα όλων αυτών των δυνάμεων, θα πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να αφήσουμε τους μικροεγωισμούς», λέει, κάνοντας λόγο για μία προγραμματική συνδιάσκεψη, όπου και θα συμφωνηθεί ένα νέο σχέδιο, σε ένα νέο πλαίσιο για την Ελλάδα και στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, συνδέοντας στην πράξη πια τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας.

 

Πέταξε τη μπάλα

 

Η ‘μπάλα’ τώρα είναι στο γήπεδο του Σταύρου Θεοδωράκη ως επικεφαλής του Ποταμιού και του Βασίλη Λεβέντη ως επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων. Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να συναντήσει εντός των επόμενων ημερών τον πρώτο, παρά την αρχική αντίδρασή του στην πρότασή της, ενώ δέχεται εισηγήσεις να κάνει το ίδιο και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, που επίσης αντιδρά.

Στο μεταξύ, στην Χαριλάου Τρικούπη δρομολογούνται ήδη οι κινήσεις που απαιτούνται ως την Συνδιάσκεψη του χώρου. Στην πραγματικότητα προετοιμάζεται η προγραμματική συζήτηση που θα πρέπει να γίνει ως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ στο οργανωτικό επίπεδο δημιουργούνται παντού επιτροπές, με ταυτόχρονο κάλεσμα για συμμετοχή σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Ακόμα και τα περιφερειακά συμβούλια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, δεν θα είναι ‘κλειστά’, αλλά θα περιμένουν και νέα μέλη στον βαθμό που Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ή μέρος αυτών ανταποκριθούν στο κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα