Γιατί ο Κυριάκος φοβίζει τον Λεβέντη

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν στην Ένωση Κεντρώων την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκτιμούν πως μπορεί να κερδίσει σημαντικό ποσοστό ψήφων από τον λεγόμενο κεντρώο χώρο.

Ο Βασίλης Λεβέντης, μάλιστα, βρέθηκε στην άβολη θέση να δώσει συγχαρητήρια σε ένα πρόσωπο το οποίο πριν από μερικά χρόνια καταριόταν (σ.σ. στις εκπομπές του Καναλιού 67 ζητούσε να πεθάνει από καρκίνο η οικογένεια Μητσοτάκη), αφήνοντας ανοιχτό και παράθυρο κυβερνητικής συνεργασίας. Και επειδή το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης δεν είναι αυτήν τη στιγμή στο τραπέζι, ο… λαλίστατος πρόεδρος καλείται να υψώσει ασπίδα στις επιθέσεις φιλίας που θα δεχθεί το κεντρώο ακροατήριο από τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ., που χαρακτηρίζεται από έμπειρους κοινοβουλευτικούς «όσο πολιτικός και όσο τεχνοκράτης πρέπει».

Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Λεβέντης σε κάθε του εμφάνιση υποστηρίζει πως «αυτοί που ψήφισαν Μητσοτάκη είναι οι φανατικοί του δικομματισμού και περιμένουν ρουσφέτια, διορισμούς και τέτοια πράγματα. Μέχρι και βασιλικοί, χουντικοί, ακροδεξιοί και άλλοι παρασυρόμενοι ψήφισαν τον Μητσοτάκη».

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε πως τα τελευταία 24ωρα διαρρέουν διάφορες φήμες για την Ένωση Κεντρώων, που θέλουν το κόμμα να χάνει ακόμα και 3 βουλευτές. Στους διαδρόμους της Βουλής συζητείται πως ήδη κάποια στελέχη του κόμματος του κ. Λεβέντη αναζητούν νέα πολιτική στέγη. Μια άλλη φήμη είναι αυτή που θέλει τον αειθαλή πρόεδρο να εξετάζει το ενδεχόμενο επαφών και με το ΠΑΣΟΚ σε μία περίοδο ζυμώσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα