“Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο”

Με ειρωνικό σχόλιο απάντησε το Ποτάμι στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τις επιτυχίες της κυβέρνησης. Έτσι από τη Σεβαστουπόλεως τοποθετήθηκαν:

“Στα σημαντικά του 2015 ο Πρωθυπουργός συμπεριέλαβε τις εκλογές που κέρδισε, του διέφυγε όμως ότι ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τους Έλληνες. Η ελπίδα έγινε εφιάλτης, οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα, η χαλαρή τους διαπραγμάτευση οδήγησε σε τρίτο μνημόνιο και capital controls, η ύφεση συνεχίζεται, τα λουκέτα αυξήθηκαν, οι ουρές των ανέργων μεγάλωσαν.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Στον προγραμματισμό του για το 2016 δεν υπάρχει πουθενά πώς θα παραχθεί νέος πλούτος στη χώρα, πώς θα ανοίξουν δουλειές, πώς θα αλλάξει το κράτος. Δίχως αυτά, οι νέες υποσχέσεις του έχουν την ίδια αξία με τις περυσινές.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολλαπλασιάζει τα λάθη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έφθασαν τη χώρα ως εδώ”.

Για το σύμφωνο

Στο μεταξύ στο Ποτάμι νιώθουν ικανοποίηση για τον τρόπο που τοποθετήθηκαν στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και το ότι το κόμμα ήταν συμπαγές, δίχως καμία απουσία. Μάλιστα κύκλοι της Σεβαστουπόλεως τόνιζαν τις απουσίες τόσο του Δραγασάκη, όσο και της Φώφης Γεννηματά.

Μάλιστα ο Θεοδωράκης τάχθηκε στην ομιλία του υπέρ της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στους ανθρώπους τις εκκλησίας που με σκληρές δηλώσεις τάχθηκαν κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης, ενώ τόνισε «Το κράτος και η Εκκλησία δεν έχουν καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους».

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για «ντροπή» ορισμένων μητροπολιτών, «που συμπεριφέρονται ως κήρυκες μίσους», ενώ απευθυνόμενος στους συντηρητικούς πολίτες είπε πως δεν πρέπει να φοβούνται διότι «το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων δεν απειλεί την οικογένειά τους, δεν απειλεί την πατρίδα και κανείς δεν κινδυνεύει από τον σεβασμό της πραγματικότητας. Από το αντίθετο κινδυνεύουμε. Από την υποκρισία και την καταπίεση. Ας πάψουμε λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Να πάψουν οι ομοφυλόφιλοι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις άρα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα».

Ακόμη, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι επιβεβαιώνει σε καθημερινή βάση τον κυβερνητικό του εταίρο, που είπε πως θα μάθει τον κ. Τσίπρα να γράφει με το δεξί, αφού σε ζητήματα δικαιωμάτων των πολιτών (φυλακισμένοι, ΑΜΕΑ, Ρομά) δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και σε υποθέσεις (όπως η καύση νεκρών, η υπόθεση Ρίχτερ) ή τηρεί σιγή ή αποδεικνύεται τόσο συντηρητική, όσο και οι προηγούμενες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα